Primorac nema trenera, čeka se Porobić?

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 613 pregleda Dodaj komentar
Foto: Krsto Vulović

Odlazak Ranka Perovića sa klupe Primorca je mogao da se nasluti i u finišu prošle sezone, ozvaničen je tek sada iako je trofejnom treneru i bivšem selektoru crnogorske reprezentacije ugovor istekao u maju, odmah pošto je završeno domaće prvenstvo.

Da li su se Kotorani u međuvremenu pripremali za život nakon Perovića?

Primorac zvanično nema šefa stručnog štaba, ali plan postoji – mada je put do realizacije komplikovan.

Želja kluba je, naime, da ekipu preuzeo legenda našeg vaterpola Petar Porobić i ta želja nije od juče. Mjesecima unazad u vaterpolo krugovima idu priče da jedna i druga strana čine sve da dođe do saradnje i da postoji dogovor.

Ali, situacija nije mnogo napredovala za sve ovo vrijeme, jer je Porobić pod ugovorom sa Vaterpolo savezom Kine.

Sa Kinezima ga čekaju Azijske igre koje su na programu od 24. septembra do 8. oktobra.

Dakle, u slučaju da definitivno prihvati dolazak u drevni grad Porobić bi mogao da preuzme tim tek sredinom oktobra kada uveliko bude počela sezona Primorca u regionalnoj A1 ligi (start je najavljen za drugu polovinu septembra).

A dok se čeka Porobić, mada taj posao očigledno nije izvjestan, Primorac će voditi takođe provjereno vaterpolo ime – Zoran Maslovar.

Iskusni stručnjak će gotovo izvjesno biti na klupi naredne sezone, samo je pitanje u kojoj funkciji – da li kao prvi trener ili kao dio Porobićevog stručnog štaba. Maslovar je veći dio karijere i sarađivao sa Porobićem u inostranstvu…

Porobić je, inače, bio u Primorcu kao i igrač i trener na samom početku karijere, ali je na kotorskom bazenu i doživio vjerovatno najveću neprijatnost od kada se bavi ovim sportom.

Naime, u martu 2011, dok je bio selektor crnogorskog nacionalnog tima, domaći navijači su tražili da napusti klupu. Bio je to očigledan bunt, uglavnom kotorske publike, pa bi i sa te strane bilo interesantno vidjeti odnos Porobića i Kotorana 12 i po godina kasnije…

Primorac je aktivan na tržištu, sklapa tim koji će imati obavezu da osigura povratak u regionalnu Premijer ligu.

Vratio se iskusni Draško Brguljan, ponovo su tu Nemanja Vico i Nikola Marković, a novo ime je i doskorašnji napadač Budve Petar Ćetković.

Biće sigurno još pojačanja u Primorcu, pa se očekuje dolazak centra i beka.

Drugi “sidraš”, uz Vica, trebalo bi da bude Australijanac Angus Lembi, koji je nastupao na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, dok bek navodno stiže iz Holandije.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
IZVOR: Vijesti
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar