Ramusović: “Odbrana je naš zaštitni znak”

0
281
Foto - ŽRK Budućnost

Let do Istanbula, pa novi do Štutgarta i onda tridesetak minuta vožnje ka centralnom dijelu Njemačke, gdje plave dame očekuje rival željan osvete nakon lekcije koju je dobio na startu Lige šampiona u “Morači”.

Rukometašice Budućnosti evropske avanture nastavljaju protiv Bitighajma, tima protiv kojeg će juriti prvu pobjedu u gostima ove sezone. Meč u dvorani “Ludvigsburg” igra se u nedjelju od 19 sati.

Dame Dragana Adžića bile su odlične na svom parketu u oba meča ove sezone, ali u gostima i dalje traže pravu igru. Da li je vrijeme da se baš protiv veoma dobre njemačke ekipe upišu i prvi bodovi na strani, pitali smo pivota Budućnosti Emu Ramusović.

O rezultatima ili pobjedi ne volim da pričam i prognoziram unaprijed, ali svakako da ne idemo tamo da izgubimo u gostima”, jasna je Ema.

Pravo lice Bitighajma

Od Bitighajma se mnogo očekuje ove sezone, jer se radi o ekipi koja je kombinacija sjajnih igračica iz Njemačke, Holandije i Danske, ali ni od njih publika u Podgorici nije vidjela praktično ništa u 1. kolu Lige šampiona, kada je bilo čistih i laganih 32:24.

“Sada očekujem teži meč svakako”, smatra Ema Ramusović. “Nije ono u Podgorici bilo pravo lice Bitighajma, jer se radi prije svega o jako dobroj ekipi sa kvalitetnim igračicama i pojedinim koje imaju dugogodišnje iskustvo iza sebe”.

Naša prepoznatljiva igra

Logično, svi u Budućnosti očekuju mnogo bolji Bitighajm, a šta bi u tom slučaju moglo da odluči meč u Njemačkoj.

“Odavno je poznato da je odbrana naš zaštitni znak”, podsjetila je Ema. “Isto tako vjerujem da će na kraju da bude i na našem prepoznatljivom nivou. Smatram da to može da presudi pozitivnom krajnjem ishodu”.

Bilo je uspona i padova u grupi D, ali Budućnost bi na kraju mogla i do prvog mjesta sa kojeg bi čekala glavnu rundu Lige šampiona.

“O mjestu u grupi nećemo govoriti, sve ostaje da se vidi”, zaključila je Ema Ramusović.