Radošević protiv Asabova: Želim pobjedu za povratak u vrh

0
237

Predrag Radošević sjutra kasno veče boksovaće njemačkim Hemelnu protiv Isama Asabova.

Meč protiv turskog borca, koji nastupa pod njemačkom zastavom, označice i povratak u ring za najboljeg crnogorskog sportistu poslije  tačno pola godine, nakon što je u borbi sa Njemcem Džameom Saidijem, na podgoričkom Trgu nezavisnosti, propustio priliku da ujedini evropske titule u verzijama WBO i IBF .

Danas je obavljeno i zvanično mjerenje, a oba borca bila su prilićno optimistična.

“Želim pobjedu za povratak u vrh. Svjestan sam da je ovo za mene meč u kojem imam dva puta – ili da se povučem, ili da se pobjedom vratim u vrh. Dobro sam trenirao u Bokserskom klubu Podgorica, kod trenera Dragan Đuze Đuričkovića, kojem dugujem veliku zahvalnost, baš kao i Zlatku Malikoviću, koji je i uvijek bio zadužen za moju pripremu“, kazao je Radošević.

Crnogorski profesionalni bokser  je do sada na profesionalnom ringu imao 36 borbi, ostvario je 33 pobjede i tri poraza, a osim poraza od Saidija u Podgorici, poražen je oba puta u mečevima za titulu, od Feliksa Šturma i Lijama Smita, u njemačkom Hemelnu već je nastupao i to protiv Ronija Gabela za WBO titulu.

“Nijesam imao mnogo informacija o protivniku, ali je jasna moja želja da se nakon poraza od Saidija vratim na pravi put. Vrlo sam motivisan i vjerujem u sebe“, kazao je Radošević.

Ukoliko Radošević savlada Asabova, već u junu na Trgu nezavisnosti, Peđa bi imao novi meč, gdje bi u novom bokserskom spektaklu tražio priliku za povratak u svjetski vrh.

Ali, Asabov takođe vjeruje da bi nakon ovog meča mogao napraviti bitan skok na rejting listi.

“Boksujem na domaćem terenu, očekujem dobru podršku, a nadam se da mogu do pobjede. Potpuno sam spreman, željan da u ringu pokažem svoje kvalitete, tako da očekujem izuzetan meč“, rekao je nakon zvaničnog mjerenja Asabov.