Prijestonica podržala “Lovćen”: Zajednički cilj takmičenje u SEHA ligi

0
326
Foto: Prijestonica Cetinje

Prijestonica Cetinje namjerava finansijski da podrži Rukometni klub „Lovćen“ kako bi ostvario cilj da se ponovo takmiči u SEHA ligi, saopštio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan u toku susreta sa igračima, predstavnicima uprave i stručnog štaba jednog od najtrofejnijih crnogorskih rukometnih klubova.

Gradonačelnik je susret sa predstavnicima RK „Lovćen“ upriličio povodom osvajanja druge uzastopne titule nacionalnog prvaka i devete u klupskoj istoriji.

„Vaši klupski uspjesi i sjajne igre najbolje govore o vama. Ne moram vam govoriti o tome koliko je Cetinje ponosno na vas, a posebno na činjenicu da bez obzira na sve probleme sa kojima se suočavate, vi i dalje istrajavate u očuvanju cetinjske škole rukometa. Primjer ste i kako se pametno razvija sportski duh, zajedništvo, empatičnost za suigrače, ali i borbenost, odmjerenost i privrženost. Podržavamo vašu namjeru da aplicirate za takmičenje u SEHA ligi i učinićemo sve da vas u tome pomognemo finansijski iz sopstvenih izvora i uz pomoć prijatelja Prijestonice Cetinje, jer se radi o ozbiljnom finansijskom izdatku“, naveo je Kašćelan.

Predsjednik RK „Lovćen“ Vido Đakonović kazao je da je u proteklih dvije godine urađen ozbiljan i značajan posao, prije svega na planu organizacione i finansijske stabilnosti kluba, a koji je uz ozbiljan rad i trud uprave, stručnog štaba i igrača, praćen i odličnim rezultatima u svim uzrasnim kategorijama na nacionalnom nivou.

„Upravo iz tih razloga osjećamo da je pravi momenat da Lovćen pokuša da se vrati u najozbiljnije regionalno takmičenje – SEHA ligu, pa su u tom pravcu u posljednjih pola godine preduzimane kontinuirane aktivnosti. Nadam se da ćemo upravo uz pomoć Prijestonice Cetinje, kao osnivača i prirodnog partnera, uspjeti u našoj namjeri povratka kluba na međunarodnu scenu“, rekao je on.