Prijem u Ministarstvu sporta: Karatistima premija od 45 hiljada eura

0
691
Foto: gov.me
Ministar sporta i mladih Nikola Janović, priredio je danas prijem u čast crnogorskih karatista Maria Hodžića i Nikole Malovića, povodom uspjeha na nedavno održanom Evropskom seniorskom prvenstvu u Gvadalahari.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Karate saveza Crne Gore, Ivan Krstajić.

Karatista Mario Hodžić za osvojenu srebrnu medalju dobiće premiju od 20 hiljada eura, a Nikola Malović 15 hiljada za bronzanu, dok će selektoru prispasti premija od 10.000 eura.

Ministar Janović je ovom prilikom čestitao reprezentativcima i rukovodstvu Karate saveza na izuzetnom uspjehu i istakao “da se za ovakve rezultate Crna Gora može pohvaliti ubjedljivo najvećim premijama u regionu koje su sigurno značajan motiv našim sportistima da nastave sa osvajanjem medalja na najznačajnijim evropskim i svjetskim takmičenjima”, saopšteno je iz Ministarstva sporta.
Sportisti su se zahvalili na prijemu i podršci koju Ministarstvo u kontinuitetu pruža i istakli da ovakav odnos države prema njihovim uspjesima su dodatan motiv ali i obaveza i odgovornost da je uvijek predstave u najboljem svjetlu.
Krstajić je istakao zadovoljstvo što država na pravi način prepoznaje značajne rezultate, kao i to da ovakve nagrade mnogo znače našim mladim spotistima kao podstrek za nove pobjede.