Prijem Dušana Simonovića: Osvajači medalja na Eusa Combat igrama u COK-u

0
222

Povodom osvajanja jedne srebrne i dvije bronzane medalje na Eusa Combat igrama koje su od 31.jula do 3.avgusta održane u Zagrebu, predsjednik Crnogorskog olimpiiskog komiteta organizovao je prijem za studente koji su osvojili medalje na ovom takmnicenju kao i za predsjednika Studentskog sportskog saveza Ivicu Todorovica.

Na ovim igrama, srebrno odličje osvojio je džudista Novo Raičević koji je predstavljao Univerzitet Crne Gore, dok su bronzane medalje osvojili ženski kata tim u sastavu: Mia Roganović (Univerzitet Donja Gorica), Milica Bjelica i Jovana Marić (Univerzitet Crne Gore) i kik-bokser Danilo Jeknić (Univerzitet Crne Gore).

Predsjednik Simonović je sportistima čestitao na ostvarenim rezultatima u sportovima u kojima je izuzetno teško doći do značajnih međunarodnih rezultata kakve su oni napravili. Istakao je da su studenti, i ovog puta, na najbolji mogući način predstavljali našu Državu, i svoje univerzitete.

Predsjednik COK-a je uputio čestitke i Predsjedniku Ivici Todoroviću i rukovodstvu Studentskog sportskog saveza na rezultatima naših sportista kao i na njihovom angažovanju u svim sportskim aktivnostima naših studenata.

Todorović se osvrnuo na činjenicu da studentski sport u Crnoj Gori raste iz dana u dan i ima perspektivu da napreduje u narednom periodu, a zalagaće se i da Crnu Goru na međunarodnim takmičenjima predstavlja što više sportista visokoškolaca. On je iskazao stav da će se boriti da osvajači medalja na međunarodnim takmičenjima u budućnosti dobiju stipendije od saveza kako bi dobili još više motiva da rade i napreduju i pokažu svima kako sport i studije mogu zajedno. Predsjednik Studentskog sportskog saveza istakao je zadovoljstvo uspjenom saradnjom sa Crnogorskim olimpijskim komitetom, posebno činjenicom što COK uvažava rezulatate svih sportista kao i to što podržava afirmaciju studenstskog sporta.

Eusa Combat igre su se odvijale u četiri sporta (Džudo, Karate, Tekvondo i Kik boks) a nastupilo je preko 1300 učesnika sa 404 Univerziteta  iz 36 zemalja Evrope.

Crnogorska delegacija, koju  je predvodio vođa puta Pavle Malović sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, brojala je 14 sportista.