Simonović: Očekujemo respektabilan tim na OI

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 193 pregleda Dodaj komentar
Foto: Pobjeda/Mara Babović

Predsjednik COK-a Dušan Simonović rekao je da je 2023. bila godina puna dramatičnih i traumatičnih dešavanja i, kako je naveo, govoreći u ime olimpijske porodice, željeli bi da sve one slike razaranja, patnji i stradanja ostanu u 2023. i da olimpijska 2024. godine doprinese izgradnji mirnijeg i boljeg svijeta kroz sport i olimpijski ideal, kako je i naziv rezolucije koju su Ujedinjene nacije usvojile 21. novembra.

Dodao je da su crnogorski sportisti izvor inspiracije i uzor svima koji žele da koračaju stazama sportskog uspjeha i koji vide u njima oličenje napornog rada, posvećenosti i neumorne težnje ka izvrsnosti.

– Beskrajni sati treninga, žrtve koje ste podnijeli i izazovi koje ste savladavali doveli su vas upravo na ovu pozornicu danas. Neka ova godina i ovi uspjesi budu motiv za nove velike rezultate, na velikim takmičenjima, gdje ćete potvrditi svoj raskošan talenat i mogućnosti – poručio je Simonović sportistima.

– Usmjeravajući pogled ka ljetu i Igrama u Parizu, u Crnogorskom olimpijskom komitetu smo svjesni složenosti izazova koji je pred nama, ali i uvjereni da ćemo uposliti svoje, sada već gotovo dvodecenijsko, iskustvo, znanje, entuzijazam i posvećenost, kako bi našoj sportskoj delegaciji osigurali najbolje moguće uslove da ispolji talenat i kvalitet. Očekujemo da će se pod našom zastavom nadmetati respektabilan olimpijski tim, kao i na prethodnih nekoliko izdanja Igara i sigurni smo da će u Gradu svjetlosti i oni zasijati, čineći nas još jednom ponosnim.

Foto: Pobjeda/Mara Babović

Simonović je naveo da je COK tokom 2023. godine uložio napor da učvrsti ulogu nacionalnog olimpijskog komiteta u crnogorskom društvu ,,koja nije tek simbolična, već ključna za snaženje integriteta i napretka naše sportske zajednice“.

Istakao je i da se ,,uprkos neprestanim izazovima u obezbjeđivanju finansijskih sredstava“ nijesu oslonili isključivo na sredstva iz državnog budžeta, već su – kako je kazao – učinili sve da uz podršku Olimpijske solidarnosti i EOK-a, sponzora i partnera, kao i fondova Evropske unije, logistički i finansijski stanu iza naših sportista.

Istakao je i da COK ima izvanrednu saradnju sa Ministarstvom sporta i kao primjer izdvojio dva projekta – početak izgradnje Olimpijske kuće i organizaciju EOK seminara u septembru u Budvi.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar