Prebiračević: Nismo blistali, moramo još bolje ako želimo prolaz

0
264

Odbojkaši Jedinstva iz Bijelog Polja savladali su sinoć kod kuće ekipu Novog Pazara rezultatom 3:1 i time napravili prvi korak ka plasmanu u narednu rundu CEV kupa.

“Protivnik nam je bio jako kvalitetna ekipa, jedna od kvalitetnijih u Srbiji u proteklom periodu, i neko protiv koga se treba “namučiti” da se dođe do pobjede. Moram priznati da nismo blistali u svim elementima, i u našoj igri je imalo dosta nedostataka, ali smo na krilima grešaka protivnika uspjeli da setove preokrenemo u svoju korist. Čeka nas izuzetno težak revanš u Novom Pazaru, i mislim da oni neće ponoviti lošu partiju, tako da moramo igrati znatno bolje kako bismo se mogli nadati eventualnom prolazu”, rekao je trener Jedinstva Darko Prebiračević za Radio Bijelo Polje.

“Svojom borbenošću i igrom uspjeli su da dođu do ove važne pobjede, i mislim da sada rasterećno mogu da dođu u Novi Pazar, a sav pritisak će biti na nama kako bi na domaćem terenu povratili rezultat. Zbog bolesti pojedinih igrača nijesmo bili u kompletnom sastavu, što je bila otežavajuća okolnost. Siguran sam da nam predstoji još jedan uzbudljiv meč u Novom Pazaru, a nama za nekoliko dana i važan meč u Ligi Srbije gdje težimo boljem rezultatu. Siguran sam da ćemo u narednim mečevima biti kompletni u sastavu”, naglasio je trener Novog Pazara Hamza Zatrić za Radio Bijelo Polje.

Jedinstvu je za prolaz dovoljan i poraz od 3:2, dok bi pobjeda od 3:1 ili 3:0 omogućila Novom Pazaru da izbori “zlatni set”.

Revanš meč igra se 14. novembra.

Ako preskoče ovu prepreku, Bjelopoljci će u drugom kolu igrati sa ruskim Kuzbašom. Prvi meč bi se igrao u “Nikoljcu”, između 27. i 29. novembra, a revanš u Rusiji, između 4. i 6. decembra.