Pojačanje pred Poljsku – Mirko Ivanić blizu pasoša Crne Gore

0
1184

Saga se bliži kraju, a ono što je najvažnije jeste da će priča, kako za sada stvari stoje, imati srećan kraj. Mirko Ivanić je veoma blizu pasoša Crne Gore, a samim tim i dresa naše reprezentacije!

Kao što su Dnevne novine ranije pisale, odlični vezista bjeloruskog BATE-a je odavno želja selektora Ljubiše Tumbakovića, koji zajedno sa Dejanom Savićevićem pokušava da uradi sve kako bi 23-godišnji fudbaler mogao da pomogne protiv Poljske.

I, glavni duo našeg nacionalnog tima je blizu ispunjavanja misije, tako da bi 26. marta (20.45h) u protokolu timova trebalo da pronađemo ime “desetke” aktuelnog šampiona Bjelorusije.

Posljednje informacije kažu da je ostalo samo da nekadašnji plejmejker Vojvodine dođe u naš glavni grad kako bi potpisao određena dokumenta, ostavio otisak prsta, a onda i dobio pasoš Crne Gore.

Ivanić je profil igrača za kojim Crna Gora čezne još od kada se iz reprezentacije povukao Branko Bošković, odnosno od neslavnog odlaska Nikole Drinčića. Fudbaler koji je u protekloj sezoni postigao šest golova za BATE može da igra na poziciji iza napadača, centralnog veziste i krilnog ofanzivca, ali Tumbaković bi ga vjerovatno upario sa Nikolom Vukčevićem i tako dobio vezni red izblansiran teničkim i taktičkim mogućnostima.

Ukoliko bude sve kako treba, teško je očekivati Ivanića od samog starta protiv Poljaka, jer će se selektor “hrabrih sokolova” sigurno odlučiti za istih 11 koji su, ne računajući Jerevan, na fenomenalan način odradili uvodni dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Sa Ivanićem Crna Gora dobija organizatora igre koji bi prije svih rasteretio Stevana Jovetića i dozvolio mu da bude što bliži i opasniji po protivnički šesnaesterac.