Pala je i Španija! Vaterpolisti u finalu!

0
1098

Crnogorski vaterpolisti upisali su i četvrtu pobjedu na pripremnom turniru u Nišu i izborili plasman u finale.

Izabranici Ranka Perovića savladali su Španiju u polufinalu sa 10:8 i za trofej će se boriti sa boljim iz meča Srbija – Grčka (počeo u 20 časova).

Španci, koji neće učestvovati na narednom Svjetskom prvenstvu u Kazanju, vjerovatno su bili i najjači protivnik “ajkula” u Nišu do sada, nakon što su prilično rutinski savladani Kinezi (17:8), Grci (9:7) i Njemačka (14:8).

“Crvena furija” je na poluvremenu vodila sa 7:5 zahvaljujući dominaciji u drugoj četvrtini, ali je Crna Gora u drugom dijelu bila mnogo bolja, pa je serijom 3:0 do kraja treće dionice preuzela vođstvo (8:7).

Nakon što su Španci poravnali na 8:8 golove vrijedne trijumfa postigli su Mlađan Janović i Darko Brguljan u finišu.

Darko Brguljan je sa tri gola bio najbolji u našem timu, Mlađan Janović je postigao dva, a upisali su se i Predrag Jokić, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Aleksandar Radović i Nikola Murišić.

Perović je u ovom susretu odmarao Dejana Lazovića i Bogdana Đurđića.

Španija – Crna Gora 8:10 (3:4, 4:1, 0:3, 1:2)

Niš – Bazen “Čair”. Gledalaca: 200. Sudije: Raković (Srbija), Morales (Grčka).

Španija: Agilar, Gutijeres, Mora, Roka, Ećenike 4, Mingel, Siranj, Espanjol 2, Taulj 1, Fernandes, Maljarać 1, Garsija, Ljoret.

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan, Pasković, Čučković, Da. Brguljan 3, Radović 1, M. Janović 2, Ukropina 1, Ivović 1, Murišić 1, Klikovac, Jokić 1, Šćepanović.

 

 

 

 

 

Vijesti