Oliver u Lidsu, Matija u Viganu

0
351

Braća blizanci Oliver i Matija Šarkić (20), mladi reprezentativci Crne Gore, posljednjeg dana prelaznog roka pronašli su nove klubove.

Oliver, koji igra na poziciji ofanzivnog veznog ili krilnog napadača, napustio je Benfiku i potpisao za Lids, dok je golman Matija iz Aston Vile otišao na pozajmicu u Vigan.

Lids je Olivera odmah proslijedio u svoj U23 tim, koji se takmiči u Razvojnoj ligi Engleske. Prije Lidsa, Oliver je bio član Benfike od 2015. godine, ali u lisabonskom klubu nije dobio priliku da debituje za prvi tim. Igrao je za Benfiku B, dok je drugi dio prethodne sezone proveo u portugalskom drugoligašu Fafeu.

Matija je od juna 2015. u Aston Vili i ima još dvije godine ugovora sa klubom iz Birmingema. Ipak, u Vili su procijenili da bi u Viganu mogao da dobije više prostora, pa će se u narednih pola godine boriti za mjesto među stativama ekipe koja je član treće lige Engleske.

I Oliver i Matija prošli su sve mlađe kategorije crnogorske reprezentacije. Trenutno su standardni članovi mlade reprezentacije.