Odbojkaši vrijedno rade u Pljevljima (FOTO)

0
234

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore u nedjelju je počela pripreme za Evropsko prvenstvo. Izabranici Veljka Bašića okupili su se u Pljevljima, gdje će trenirati do 9. avgusta, potom se sele u Bijelo Polje, dok će od 24. avgusta do odlaska na završi turnir raditi u Verde kompleksu u Podgorici.

Na okupljanju u Pljevljima bio je i Luka Suljagić, koji zbog zdravstvenih problema nije mogao da se odazove pozivu, ali je došao da pruži podršku saigračima. Na prvom treningu selektor Bašić imao je tehničare: Rajka Strugara i Nikolu Radonjića; primače servisa: Vojina Ćaćića, Marka Bojica, Marka Vukašinovića, Božidara Ćuka i Slobodana Bojica; srednje blokere: Luku Babica, Ivana Ječmenicu i Blaža Milica; korektore: Miloša Ćulafića, Aleksandra Minića i Milutina Pavićevića; kao i libera Nikolu Lakčevića. Gojko Ćuk će se pridružiti u četvrtak.

U stručnom štabu naše selekcije osim selektora Veljka Bašića su pomoćni treneri Srđan Popović, Darko Prebiračević i Balša Radulpvić, kondicioni trener Vladimir Zivanović, statističar AkutAjin, fizioterapeuti Vladimir Dragojević i Drago Đurović i doktor Miroslav Kezunović.

Predviđeno je da reprezentacija odigra više pripremnih utakmica sa selekcijama Grčke i Irana. Utakmice sa Grčkom, takođe učesnikom Evropskog prvenstva, odigraće se 26. i 27. avgusta.

Generalne probe za naš tim biće dueli sa selekcijom Irana, koju sa klupe predvodi proslavljeni crnogorski stručnjak Igor Kolaković. Iran je bio učesnik završnog turnira Lige nacija i po rejtingu je osma selekcija na svijetu. Kolaković i njegovi izabranici boraviće u Crnoj Gori od 30. avgusta do 5. septembra.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. do 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D sa Poljskom, Holandijom, Ukrajinom, Ćeškom i Estonijom. Utakmice grupne faze naš tim igraće u Roterdamu i Amsterdamu.

Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

This slideshow requires JavaScript.