Ništa od medalje: Dragana Konjević poražena u meču za bronzu

0
455

Crnogorska karate reprezentativka Dragana Konjević nije uspjela da osvoji bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

Ona je danas u meču za treće mjesto, u kategoriji preko 68 kilograma, poražena od Hrvatice Ana-Marije Bujaš Čelan.

Bronzana sa EP u Monpeljeu pobijedila je u četvrtak u prvom kolu Portugalku Ritu Anu Oliveiru 1:0, dok je u drugom izgubila od Francuskinje LaureAne Florentin 3:1, koja je plasmanom u finale povukla u repesaž.

Borbu za medalju izborila je pobjedom protiv Austrijanke Lore Ziler 2:0.

Konjevićeva je nakon meča kazala da se u životu ukaže jedna prilika i da je ona na žalost nije iskoristila u Novom Sadu.

“Žao mi je što se nijesam domogla bronzanog odličja i što se sav trud, rad i odricanje nije isplatio. Žao mi je i što sam razočarala ljude koji su vjerovali u mene. Za EP u Novom Sadu pripremala sam se više nego ikada, smatram da ako nastavim ovim tempom da ćemo zasijati na Svjetskom prvenstvu u Madridu, koje je naš naredni cilj. Hvala mom klubu, KK Omladinac, treneru i selektoru Žarku Rakoviću na ogromnoj podršci i strpljenju”, rekla je Konjevićeva agenciji MINA.

Selektor Žarko Raković kazao je da nije zadovoljan kako je Konjević odradila meč za bronzanu medalju.

Nije ispoštovala dogovor i nije napala protivnicu, trebala je da osvoji poen. Morala je, imajući u vidu ko joj je protivnica, biti mnogo bolja da bi je pobijedila”, kazao je Raković.

On je istakao da je zadovoljan nastupom Marine Raković i da mu je žao što se nije domogla borbe za medalju.

“Izgubila je na izjašnjavanje sudija. Radila je dobro, mnogo bolje i sigurnije nego ranije. Vjerujem da će već u Madridu biti mnogo bolje”, kazao je Raković.

Priliku da osvoji medalju imaće sjutra muški kata tim, u sastavu Vladimir Mijač, Mijat Vojvodić i Srđan Vuković.

Protivnik u meču za bronzano odličje biće im Italija.

Član kata tima, Vuković kazao je da ih u borbi za pobjedničko postolje očekuje težak protivnik, koji je godinama u samom vrhu svjetskog karatea.

“Do sada su se sve velesile namučile u mečevima sa nama. Na prethodnim takmičenjima, kao i na ovom, pokazali smo da nema nepobjedivih i da svima možemo da pariramo. Pružićemo svoj maksimum da ispunimo cilj o kojem sanjamo još od kada smo odradili naš prvi zajednički trening. To je medalja na Evropskom prvenstvu”, kazao je Vuković.

Na prošlogodišnjem šampionatu Evrope u Izmitu crnogorski tim izgubio je od Italije meč za finale i kasnije šampionat završio kao petoplasirani.

Crnogorski tim u prvom kolu pobjedio je Bosnu i Hercegovinu 5:0, dok je u drugom izgubio od Rusije 3:2.

Plasmanom u finale ruski kataši povukli su crnogorski tim u repesaž i omogućili mu nastavak takmičenja.

Borbu za medalju izborili su pobjedom protiv Hrvatske 5:0.

Crnogorska karate reprezentacija sa posljednjih šest šampionata Evrope vratila se sa odličjem, a od sticanja nezavisnosti ima sedam evropskih seniorskih bronzanih medalja.

Bronzana odličja osvajali su Marina Raković (2012, 2013. i 2015), Jelena Maksimović (2014), Dragana Konjević (2016), Mario Hodžić (2017) i ženski kata tim u sastavu Milena Milačić i sestre Tijana i Biserka Radulović (2007).