Nemanja Mijušković: Otišao sam da ne bih izgubio status reprezentativca

0
1346

Nemanja Mijušković otkrio je razloge odlaska iz Vardara.

Dvadeset-četvorogodišnji defanzivac insistirao je na raskidu ugovora, 18 mjeseci prije kraja, nezadovoljan statusom i dešavanjima u klubu.

“Nekoliko stvari uticalo je da zatražim prekid saradnje. Posljednjih mjeseci nijesu mi odgovarala neka dešavanja u klubu, nijesam bio zadovoljan minutažom, a ne sve to se nadovezao pogoršani odnos sa trenerom. Za svaku stranu najbolje da potražim novi klub.” – rekao nam je Mijušković.

Korpulentni Podgoričanin ostao je pri svom stavu, iako su čelnici kluba iz Skoplja tražili da promijeni odluku.

“Rukovodstvo je tražilo da ostanem, da se na novim pripremama borim za mjesto u ekipi. Ali, ukapirao sam o čemu se radi. Smatram da sam postupio ispravno.”– dodao je Mijušković.

Stameni štoper kaže da je tokom jesenje polusezone prošao kroz težak period u klubu, te da je bitnu ulogu u njegovoj karijeri u tim momentima odigrao selektor crnogorske A reprezentacije Ljubiša Tumbaković.

“Selektor Tumbaković mi je mnogo pomogao psihički, bukvalno me je održao fudbalski u životu. I pored toga što nijesam igrao u Vardaru, pozivao me je za nacionalni tim. Time je pokazao da vjeruje u mene. To mi mnogo znači. Odlazak iz Vardara ima veze i sa daljim statusom u najboljem državnom timu. Otišao sam iz Skoplja kako ne bih izgubio status reprezentativca. Želim da nađem klub u kojem ću igrati, biti na oku selektora, zaslužiti pozive za akcije koje nas čekaju do kraja kvalifikacija. Vjerujem da ću u nastavku sezone biti u dobroj formi i ostati dio reprezentacije.” poručio je Mijušković.

U Skoplju je, doduše, doživio i neke svijetle trenutke.

Prošle sezone bio je jedan od najboljih igrača tima, osvojio je titulu, Super kup i bio član idealne postave makedonskog šampionata. Sada je došlo vrijeme za rastanak. Na koju će Mijušković stranu? Mediji su ga povezivali za Crvenom zvezdom…

“Pamtiću sve dobre momente u Vardaru, to ne može da se izbriše. Osvajao sam trofeje, igrao zapaženo, bio izabran u idealni tim prvenstva. To ostaje, ali putevi su nam se razišli.”– rekao je Mijušković, pa nastavio:

Zvezda? Iskreno, o tome sam saznao iz novina. Nikavog zvaničnog kontakta nije bilo. Tu informaciju su objavili mediji iz Makedonije, a Zvezda je najveći klub na Balkanu, odmah i drugi mediji prenesu vijest. Sa mnom, niti sa mojim menadžerom, niko nije pričao na tu temu.”- kazao je nekadašnji fudbaler Rudara.

Ponude su, međutim, stigle sa Istoka, iz zemalja kao što su Azerbejdžan, Uzbekistan i Bjelorusija.

“Imam 24 godine i mislim da je rano da idem u te zemlje. Čast izuzecima, ali većina igrača bude zaboravljeno kada ode u tamošnji fudbal. Sada treba da budem pametan i odaberem najbolji klub za dalji napredak. Postoje kontakti, vidjećemo. Najrealnije je da početkom nove godine riješim pitanje novog kluba.” – zaključio je Mijušković.