Naših idealnih 11 Balkanaca!

0
1092
Foto:goal.com

Kao što smo izabrali 12 najboljih košarkaša sa ovih prostora, odlučili smo se i za idealnih 11 fudbalera koji bi činili tim sposoban za velika djela…

Igrali bi na gol više, tako da bi formacija bila 4-3-3

Na golu Jan Oblak. Slovenac fantastično brani na golu Atletiko Madrida ove godine, zainteresovao je mnoge klubove, tako da Dijega Simeonea čeka težak posao ukoliko odluči da ga zadrži.

Defanzivnu liniju bi predvodio, ko drugi do naš as,  Stefan Savić. Najbolji defanzivac Simeoneovih “ratnika” je prešao dug i težak put od BSK Borče do jednog od najboljih štopera današnjice.
Štoperski tandem sa Savketom bi činio Dejan Lovren, rođen u Zenici, karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu, danas igrač slavnog Liverpula. Prošle sezone osporavan od strane navijača kluba sa Mersisajda, ove jedan od najboljih.
Na bekovskim pozicijama smo izabrali Vrsaljka i Kolarova. Šime iz godine u godinu pokazuje napredak, konstantno potvrđuje kvalitet i biće dostojan nasljednik Dariju Srni u reprezentaciji Hrvatske. Kolarov je uprkos svojim godinama (31) i dalje dobar lijevi bek, iako ga Gvardiola koristi na poziciji štopera ove sezone, gdje se ne snalazi baš najbolje.

Sredina terena bi bila ubitačna po bilo koju reprezentaciju na svijetu, predovđena Lukom Modrićem. Luka je majstor fudbala, znalo se da će biti jedan od najboljih u svom poslu još kad je prvi put iskoračio na teren Maksimira. Real Madrid bez njega nije isti.
Ivan Rakitić. Sa Lukom Modrćem čini tandem snova u timu Hrvatske, tako da ih ne bi razdvajali.
Prešao je iz Rome u Juventus kako bi se borio i osvajao trofeje ali i podigao svoj nivo igre na viši nivo. Sada ima priliku da osvoji Tripletu, nešto što je pošlo za rukom samo milanskom Interu sa Murinjom. Uz Džeka, predvodnik i ljubimac Bosne i Hercegovine – Miralem Pjanić.

Napadački trio bi činili Stevan Jovetić, Edin Džeko i Dušan Tadić.
O Stevanu ne treba trošiti riječi, svi znamo o kakvom se igraču radi i za šta je sposoban. Uz Modrića, najbolji tehničar u ovoj ekipi.
“Dijamant” igra sezonu života, u 46 utakmica za Romu u svim takmičenjima postogao je čak 35 golova! Dovoljno za nas.
Bivši igrač Vojvodine, Groningena i Tventea, predvodi Sautempton i reprezentaciju Srbije. Sigurno je da se neće dugo zadžati u timu sa Sent Merija, jer su interesovanje za ovog vrsnog igrača pokazali evropski velikani.