Savić: Uvijek ćemo težiti da se domognemo velikog takmičenja

Vladan
Piše: Vladan 228 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Mini pripreme i navikavanje na sistem novog selektora Roberta Prosinečkog, najbolji fudbaleri Crne Gore zaključiće sjutra drugim kontrolnim mečom u Antaliji.

Nakon pobjede nad Bjelorusijom (2:0) prošlog četvrtka, “hrabre sokole” sjutra od 18 sati čeka duel protiv Sjeverne Makedonije.

– Očekujem pravu utakmicu i još jedan pozitivan rezultat. Prije svega da sprovedemo zamisli selektora i ono čemu težimo, kako bismo bili što spremniji za start Lige nacija u septembru. Zadovoljni smo uslovima i radom. Pravi je potez što smo sve vrijeme ovdje kako bismo se što bolje upoznali sa selektorom, koji je naišao na grupu pravih momaka koji imaju pošten odnos prema reprezentaciji. Daćemo maksimum da olakšamo posao selektoru i pokušamo da napravimo ekipu koja će biti konkurentna svima, kazao je fudbaler Atletika.

Savić je zadovoljan radom i uslovima koje su prethodnih dana ,,sokoli“ imali u poznatom turskom ljetovalištu.

– Uvijek volimo da dođemo u Crnu Goru, da igramo pred familijom, prijateljima, našim navijačima. Ipak, boravak u Antaliji je odlična odluka jer provodimo 12-13 sati dnevno zajedno. Imamo sjajne uslove, koje nemamo u Crnoj Gori. Znamo svi da smo u deficitu što se tiče terena, u tome zaostajemo za drugim reprezentacijama. Ne smatram, ipak, da je to razlog što smo nekad imali rezultate lošije od očekivanih, rekao je Savić.

Još jednom je istakao kolika je njegova i želja saigrača da zaigraju na velikom takmičenju.

– Svakako, ni mi nijesmo svjesni naših dometa, a uvijek ćemo težiti da se domognemo velikog takmičenja. Treba biti svjestan da ima selekcija sa većim brojem igrača, nosiocima u velikim klubovima, ali uz malo sreće i kvaliteta siguran sam da će doći dan da se Crna Gora kvalifikuje na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Ako ne moja, onda sigurno neka naredna generacija, kazao je Savić.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar