Milorad Vuletić dobitnik Zlatne značke

0
713
Foto - Vijesti

Predsjednik Atletskog saveza Crne Gore (ASCG) Milorad Vuletić dobio je “Zlatnu značku”, najveće priznanje koju Evropska Atletska Federacija (EAF) dodjeljuje pojedincima iz evropske atletike za unaprjeđenje i razvoj ovog sporta. 

U Viljnusu, glavnom gradu Litvanije, od 11. do 15. oktobra održan je Kongres EAF i redovna Evropska Kalendarska Konvencija.

“Na svečanosti koja je upličena tokom Kongresa, EAF dodijelila je Vuletiću “Zlatnu značku” najveće priznanje koje dodjeljuje zaslužnim pojedinacima iz evropske atletike za unapređenje i razvoj ovog sporta, osobama koje su svojim radom i zalaganjem dale veliki doprinos razvoju atletike u Evropi”, kaže se u saopštenju ASCG.

Ovo priznanje EAF dodjeljuje svake druge godine.

Laeurati pored Vuletića ove godine iz Evrope su Imre Matharazi iz Mađarske, Džek Koen iz Izraela, Snežana Pajkić-Jolović iz Srbije, Lenart Julin iz Švedske i Oleksander Maščenko iz Ukrajine.

Vuletić zbog obaveza nije mogao da prisustvuje svečanosti a priznanje je umjesto njega primio predstavnik ASCG, Božidar Ičević koji je učestvovao u radu Kongresa i Konvencije.

“Zahvalan sam i počastvovan priznanjem Evropske atletike. Smatram da ovo nije samo moja nagrada, već kompletnoj crnogorskoj atletici. Nadam se da sam svojim dosadašnjim radom opravdao ovo visoko priznanje i nastojaću da dam svoj puni doprinos u daljoj realizaciji obaveza i zadataka koji budu povjereni ASCG i ubuduće”, kazao je Vuletić.

On se zahvalio pedsjedniku EAF, Svejnu Arneu Hansenu i Savjetu EAF koji su prepoznali njegov i ukupan rad crnogorske atletike.

“Želim da svi skupa kao evropska atletska porodica damo doprinos za postizanje što boljih rezultata u atletskom sportu, kojeg kreiramo u okviru Evropske atletske asocijacije”, kazao je Vuletić.