Mehmedović: Vjerujem u naš rad i kvalitet, najbitnije da ostanemo zajedno

0
305

“Lavice” večeras od 21 čas probaće protiv Švedske, u prvom meču glavne runde, da poprave utisak. A moraće baš dobro da se potrude, jer su u prethodna dva meča pokazale toliko neodlučnosti i naivnih grešaka, koje ne idu uz staž mnogobrojnih reprezentativki i status reprezentacije koji je počeo da se gradi od 2010. godine sa premijernim učešćem na EP u Danskoj.

Računale su naše reprezentativke, sa njima selektor Per Johanson, na sigurne bodove sa premijere protiv Slovenije i vjerovali, opravdano, u makar još jedan pozitivan rezultat iz duela sa olimpijskim ili svjetskim šampionom.

Nijesu došli do cilja, iako su bodovima najbliži bili u utakmici sa Ruskinjama.

“Poslije onakve utakmice, konkretno sa Francuskom, teško je bilo što reći. Tužna sam i žao mi je što smo u Nant stigle bez bodova. Nažalost, u odlučujućoj, posljednjoj utakmici sa domaćinom, ništa nam do odmora nije išlo od ruke. Počev od odbrane, golmana, napada, sudija i svega. Jedna opšta katastrofa. Ali, takve stvari se dešavaju. Niko više od nas, vjerujte, ne bi bio srećniji da smo u glavnu fazu prenijele dva boda. Ali, kao što sam rekla, sve je u početku nizbrdo krenulo, a na ovakvim takmičenjima teško je vratiti se na put”, kazala je Majda Mehmedović za Arenu.

Poraz od Rusije koštao je “lavice” možda i polufinala.

“Nijesmo ni toliko psihički bile loše poslije poraza od Rusije. Nijesmo osjećale pritisak zbog posljednjeg meča, naprotiv, osjećale smo se dobro. Zašto je sve tako krenulo, to su sad neke druge stvari, a svakome se može desiti takav dan. Nama se, nažalost, desio sa Francuskom.”

Majda smatra da su u nastavku posljednjeg meča grupne faze pokazale neke dobre stvari, kao kapital za naredna tri koja ih čekaju u Nantu.

“Bez obzira na prvo poluvrijeme, u drugom smo pokazale koliko možemo da budemo u igri i zamalo smo ih stigle. I nakon svega ovoga vjerujem u naš rad i kvalitet.”

O Švedskoj crnogorsko krilo kaže:

“Švedsku najbolje poznajemo jer smo u pripremi za prvenstvo dva puta igrali sa njima. Ipak, najbitnije je da ostanemo zajedno”, poručila je Mehmedović.