Marko Lasica: Očekuje nas težak meč sa Hrvatskom

0
556

Rukometaši Crne Gore će večeras u Splitu odmjeriti snage sa Hrvatskom.

“Ovo nam je prva i posljednja provjera pred predstojeće Evropsko prvenstvo protiv, možemo slobodno reći, glavnog konkuretna za medalju. Očekuje nas težak meč, igraćemo bez Vuka Borozana i Nemanje Grbovića, ali nam je cilj da probamo neke stvari koje planiramo da igramo na Evropskom prvenstvu“, rekao je Marko Lasica.

„Crveni” su pripreme počeli tek prije tri dana, ali su ubijeđeni da će biti spremni za prvu utakmicu u Zagrebu, 13. januara protiv aktuelnog šampiona Evrope Njemačke. Rivali u grupi C su i Slovenija 15. januara i Makedonija dva dana kasnije, a cilj je da se osvoji jedno od prva tri mjesta i prođe u glavnu fazu.

Želja nam je da na Evropskom prvenstvu konačno ostvarimo prvu pobjedu na velikim takmičenjima. Biće teško, jer je grupa izuzetno jaka, a nama fali jedan od glavnih igrača, Vuko  Borozan. I dalje se nadam da će smoći snage da nam pomogne u našoj namjeri“, zaključio je Lasica, desno krilo Politehnike iz Temišvara.

„Kauboji” će prvi put poslije Svjetskog prvenstva 2009. igrati u Splitu i imaju veliki motiv da pokažu sve što znaju.

Utakmica sa Crnom Gorom je uvertira za duel sa Srbijom na otvaranju Evropskog prvenstvu. Bez obzira na to što je ovo prijateljski susret, mi ćemo ići „na glavu“, slikovit je bio jedan od najboljih odbrambenih igrača svijeta, 204 centimetara visoki gorostas iz Splita Jakov Gojun.