Marina Rajčić: Dati gol je bolji osjećaj od vrhunske intervencije

0
354
Foto: Rukometni savez Crne Gore

Marina Rajčić se vratila u svoj grad u velikom stilu već na drugom meču pred svojim navijačima. Golmanka Budućnosti je začarala bivši tim Mec, pa je onda i njenim saigračicama bilo lakše da upišu prvu veliku pobjedu ove sezone u Ligi šampiona.

“Poslije takve pobjede uvijek je predivan osjećaj dovoljan motiv da nastavimo u ovom ritmu”, poručila je Marina za Dnevne novine dan nakon nezaboravne noći u “Morači”.

Golmanka Budućnosti i reprezentacije Crne Gore prethodne tri sezone provela je u Mecu, sa sadašnjim rivalkama tri puta bila šampion Francuske, pa “skrivanja” na nedjeljnoj utakmici nije moglo biti.

“Naravno da mi je pomoglo to što ih znam, ali znaju i one mene, tako da je očigledno da smo ih dobro pripremili i odgovorile zadatku kao što mi znamo”.

Tokom prvog poluvremena jedan jak šut njenih bivših saigračica pogodio je Marinu u glavu. Da li je i to bio dodatan motiv za veliku predstavu?

“Na njega sam i zaboravila. Dešavaju se takvi udarci na utakmicama, ali ih shvatam kao svaki drugi šut, nema razlike” otkrila je Rajčićeva.

Koji je bolji osjećaj, kada se postigne gol ili nakon vrhunske intervencije?

“S obzirom na to da sam golmanka i da ne šutiram puno u ovom trenutku je bolji osjećaj kada postignem gol”.

Budućnost je na odmor nakon prvog poluvremena duela sa Mecom otišla sa “minus jedan” (10:9), a onda se na teren vratila ekipa koja je paklenom odbranom “izluđivala” francuski tim, pa je trebalo da prođe više od 15 minuta da Mec postigne prvi gol u drugom dijelu.

Šta vam je trener Dragan Adžić rekao na pauzi?

“Mi golmanke smo odvojene od igračica i dogovaramo se sa našim trenerom, ali sigurno su bile riječi podrške u svlačionici”, ocijenila je Marina.

Da li igra iz pomenutih petnaestak minuta drugog poluvremena donosi i najprestižnije trofeje?

“Jeste, to je ta naša igra. Taj žar, koji treba da imamo na svakoj utakmici i to nas sve vodi ka boljoj igri iz utakmice u utakmicu”, zaključila je Marina Rajčić.