Marina Rajčić: Voljela bih da „Morača” bude puna

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 918 pregleda Dodaj komentar
Foto: Uroš Hočevar/kolektiff

Do početka Evropskog prvenstva za rukometašice broji se „sitno”. Do prve utakmice sa Španijom u „Morači” ostalo je pet dana, „lavice” privode kraju pripreme, uz nadu da će daleko dogurati na 15. šampionatu Starog kontinenta.

Prvi cilj je da se iz „Morače” ode u Skoplje na glavnu fazu, drugi da se u glavni grad Sjeverne Makedonije prenesu maksimalna četiri boda, a treći, onaj o kojem se za sada samo sanja, da se stigne do završnog vikenda u Ljubljani.

U timu zbog povreda nema Dijane Mugoše, Nikoline Vukčević i Anastasije Babović, zbog nedavnog porođaja u timu nije ni Jelena Despotović, a sve ostale su spremne i orne da doguraju daleko.

„Čini mi se da je stanje u ekipi dobro. Odigrale smo dvije utakmice sa Slovačkom, koje su nam mnogo koristile za dalji tok treninga. Jedva čekamo da počne prvenstvo, sve željno iščekujemo subotu”, poručila je Marina Rajčić.

Crna Gora čeka pobjedu nad Španijom od 2012. godine, kada je bila bolja u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu i glavnoj fazi EHF Eura u Srbiji. Na oba ta takmičenja je osvojila medalju (srebro, pa zlato), možda bi trijumf nad „ratnicama” bio najava velikih stvari.

Španjolke dolaze bez nekoliko rukometašica koje su obilježile prethodnih 10-ak godina (Karmen Martin, Nerea Pena, Mireja Gonsales), selektor Hose Ignasio Prades nije pozvao Ainou Ernandes, ali su uvijek neugodne.

„Igraju brz rukomet. Imaju nekoliko novih igračica, ali znamo Španjolke, imamo iskustvo sa njima. Mora da se igra brzo, da se zaustavi njihova tranzicija. Imaju mnogo dobre šutere, odbrana će biti glavni adut na toj utakmici”.

Od te 2012, Crna Gora je izgubila tri meča od Španije – 2014. u polufinalu EHF Eura (19:18), u grupi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru (25:19) i ključni meč za polufinale SP u Japanu 2019. godine (27:26), dok je na prethodnom kontinentalnom šampionatu bilo 26:26.

„Motiv za revanšom uvijek postoji. Igramo kod kuće, želimo da počnemo prvenstvo na najbolji mogući način – pobjedom. Sve težimo ka tome, daćemo sve od sebe. Španjolke, kao i ostale suparnice, veoma su nezgodne, ali ćemo se dobro pripremiti”, poručila je Rajčićeva.

Nadaš li se da će „Morača” biti puna?

„Voljela bih da bude”, uz osmijeh je zaključila 29-godišnja Podgoričanka, kojoj će ovo biti 15. veliko takmičenje.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar