Marija Jovanović: Naš cilj da izborimo plasman na Olimpijske igre

0
357

Iza Marije Jovanović, kapitenke crnogorskih rukometašica, je jesen u kojoj je dokazala da je prelazak u Isi Pariz iz Astrahanočke pun pogodak. Bek ,,crvenih“ prvi je strijelac francuske lige.

Juče je sa reprezentacijom odradila prvi trening u ,,Morači“ i kompletirala našu selekciju koja sada radi punom parom i u punom pogonu. Na pripreme je kasnila jer je u nedjelju u Ankari predvodila pariški tim u trijumfu u šesnaestini finala Kupa EHF.

Stigla sam u Podgoricu zadovoljna, jer je iza mene odličan period u kojem sam imala kontinuitet jakih utakmica. Kada sam zdrava i bez problema sa povredama dugo vremena i kada igram u ligi koja ima možda najviše kvalitetnih igrača, onda je prirodno da dobre partije dođu. Zaista sam srećna u Parizu – rekla je Marija.

Ako iko poznaje Francusku, rivala naše selekcije u grupnoj fazi i po mnogima jednog od favorita šampionata, to je Marija Jovanović.

U specifičnoj su situaciji, uvijek mogu sebi da priušte da u reprezentaciju uvedu neke nove mlade igračice, sada su vratili i nekoliko starijih, a sve to garantuje veliki kvalitet. Pred njima je zadatak da uklope sve to u skladnu cjelinu, a imaju možda samo problem razlike u kvalitetu između igračica koje igraju u prvoj postavi i sa visokom minutažom i onih koje šansu čekaju sa klupe – istakla je Jovanović.

Da li prihvataju ulogu favorita koji im se nameće?

Ne, naprotiv, u razgovoru i sa njihovim igračima i novinarima stekla sam utisak da nas vide kao favorite u grupi i da nijesu zadovoljni što su sa nama. Od njih se očekuje mnogo što je i prirodno.

Šta su ambicije evropskih šampionki na Evropskom prvenstvu? Šta bi bio uspjeh?

Nezahvalno je govoriti, a zna se šta je naš osnovni cilj, da izborimo plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru za dvije godine. Neće nam biti lako, šampionat je ujednačen a eventualne povrede igraće veoma važnu ulogu za sve timove. Znamo da možemo mnogo, a opet smo u situaciji da nam bilo koja povreda značajno komplikuje situaciju, to je luksuz koji za razliku od drugih ne možemo dozvoliti.

Iz perspektive jedne od najiskusnijih u reprezentaciji, šta je recept za uspjeh na EP?

Da ne stvaramo sebi pritisak, polako podižemo formu kako šampionat bude odmicao, u svakom meču pružimo maksimum i naravno izbjegnemo povrede – zaključila je Jovanović.

 

 

Pobjeda