Ječmenica ostaje u Kambreu, nada se plasmanu Crne Gore na Evropsko prvenstvo

0
480

Francuski drugoligaš Kambre je juče na klupskom sajtu objavio da sa “zadovoljstvom obavještava svoje navijače da je paraf na novi ugovor stavio Ivan Ječmenica”.

Srednji bloker crnogorske odbojkaške reprezentacije će, dakle, treću uzastopnu sezonu provesti u ovom klubu…

“Iako sam imao još ponuda, nisam previše razmišljao, odlučio sam da ostanem u istom klubu. Jednostavno, pronašao sam se tamo, osjećam se kao da sam kući, nemam uopšte osjećaj da sam stranac. A tako i svi u klubu gledaju na mene. I na mene i na Jelenu (supruga, inače bivša odbojkašica i reprezentativka, prim.a.)”, kaže za Ječmenica za “Vijesti”.

Kambre je u protekloj sezoni napravio korak naprijed u odnosu na godinu ranije, bio je treći u ligi, a eliminisan je u polufinalu plej-ofa za ulazak u Prvu ligu.

“Imali smo zaista dobru sezonu i kao tim, a i ja sam zadovoljan sopstvenim učinkom. Sljedeće sezone imamo i veće ambicije, probaćemo da uđemo u prvu ligu, tako da se sve poklopilo, zbog čega i nisam razmišljao o promjeni sredine”, dodaje 28-godišnji Pljevljak, koji je osim u rodnom gradu igrao i za Studentski centar, Budućnost i Budvansku rivijeru.

Ječmenicu od avgusta sa reprezentacijom očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo (rivali Slovačka, Island, Moldavija).

“Sve je dobro poznato, svi znaju da je ovo jedinstvena šansa da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Bitno je da se pripreme odrade kvalitetno i da nas povrede mimoiđu. Mislim da smo svi jako motivisani da konačno napravimo taj veliki korak kome težimo evo cijelu deceniju”, zaključio je Ječmenica.