Jadran sa velikim problemima startuje u Ligi šampiona

0
319

Vaterpolisti Jadran Carina sjutra počinju nastup u Ligi šampiona.

Na startu od 20 i 30 dočekuju Špandau 04.

„Za nas je svaka utakmica veliki izazov. Ne prijetimo nikome, ali na našem bazenu možemo da igramo sa svakim igramo, čak i sa Pro Rekom i Solnokom, najjačim ekipama u grupi. Imamo kvalitet, ako se pripremimo na najbolji način, možemo da tražimo bodove protiv Špandaua“, rekao je trener Vladimir Gojković.

Plasmanom u elitno takmičenje, Jadran je napravio veliki rezultat.

„Izuzetno sam zadovoljan, prošli smo tri kruga kvalifikacija, sa nikad mlađim tim. Sada nam predstoji 14 utakmica sa najboljim evropskim klubovima, nadam se da svi shvataju šta to znači za klub i za igrače“, kazao je Gojković.

„Nadam se da ćemo dobiti podršku kakvu zaslužujemo. Do Lige šampiona smo došli sa našom djecom, igračima koji su prošli našu školu…“, napomenuo je Gojković.

U sportu kakav je vaterpolo plasman u Ligu šampiona donosi i – trošak. Oko 100 hiljada eura „košta“ učešće u elitnom takmičenju.

„Potrebna su nam ozbiljna sredstva koja je teško obezbijediti. Apelujem na sve subjekte u gradu, prvenstveno opštinu i turističku organizaciju, ali i privrednike da pomognu Jadranu“, rekao je predsjednik kluba Đuro Marić.

„Obratićemo se i Ministarstvu sporta, koje nam je dalo kratktoročnu pomoć od 10 hiljada eura, kao i Vaterpolo savezu, jer smo jedini predstavnik Crne Gore na evropskoj sceni“, zaključio je Marić.