Ivona Pavićević propušta Svjetsko prvenstvo zbog klupskog doping skandala

0
429
Foto: eventmedia.photoshelter.com

Crnogorska rukometašica Ivona Pavićević propustiće Svjetsko prvenstvo u Japanu zbog doping skandala koji je izbio u Rumuniji.

Ivonin klub, Korona Brašov, u središtu je skandala, pošto je utvrđeno da su minimum tri igračice te ekipe koristile intravenoznu lasersku terapiju, koja je zabranjena po pravilima Svjetske antidoping agencije (WADA).

“Izražavanjem žaljenje što sam sam sebe dovela u ovu situaciju. Uvažavam odluku Saveza i selektora da ne putujem sa ekipom, smatrajući je ispravnom kako bi se spriječila i najmanja mogućnost da se naškodi državnom timu. Svim srcem sam uz ‘lavice’ i vjerujem da ću izaći jaka iz ove situacije i ponovo biti dio tima”, kazala je Pavićevićeva.

Rukometni savez se oglasio saopštenjem za javnost…

“Savez je u komunikaciji sa selektorom Perom Johansonom, a nakon sagledavanja svih mogućih reperkusija nastalih objavljivanjem informacije da je rumunski klub Korona Brašov za koji nastupa naša reprezentativka, koristio nedozvoljene metode u medicinskom tretmanu svojih igračica, odlučeno je da Pavićević ne bude dio tima za predstojeće takmičenje, dok se ne raščisti kompletna situacija oko ovog događaja. Ivona i u budućnosti ostaje dio našeg nacionalnog tima, jer smo uvjereni da svojim samostalnim činjenjem nije neko ko bi koristio nedozvoljena sredstva”, piše u saopštenju RSCG.

Oglasio se i selektor Per Johanson…

“Veoma mi je žao što se Ivona našla u ovoj situaciji. Ivona je i dalje naša lavica. Tim i ja dajemo joj podršku u svemu u ovoj teškoj situaciji”, kazao je švedski stručnjak.

Naš nacionalni tim danas je otputovao u Njemačku, gdje će u četvrtak protiv domaćina imati generalnu uvertiru za nastupjaući šampionat, koji počinje 30. novembra.