Istočnu tribinu Gradskog stadiona još ćemo sačekati

0
945

Pod Goricom StadiumIstočna tribina Gradskog stadiona neće biti izgrađena u bliskoj budućnosti, jer nema zainteresovanih za taj posao.

 

To je saopštila direktorica Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Nada Mugoša, odgovarajući na odborničko pitanje Rajka Kažića (SNP).

Kako je izgradnja planirana godinama unazad, Kažić je ocijenio da je, s obzirom na finkcionalnost gradskog stadiona, nužno potreban završetak istočne tribine, “kako bi odgovorili potrebama Fudbalskog saveza, kluba (Budućnosti), a sve i u interesu naših građana”.

 

“Evo, svjedoci smo da od toga, za sada, nažalost nema ništa”, prokomentarisao je dobijeni odgovor Kažić na sjednici Skupštine Glavnog grada, održanoj u srijedu.

 

Detaljnim urbanističkim planom “Nova varoš 2 – dio” predviđeno je da istočna tribina Gradskog stadiona, sa javnom garažom u podzemnom dijelu, bude izgrađena prema standardima UEFA i FIFA.

 

U skladu sa Pravilnikom UEFA i FIFA, neophodno je obezbijediti VIP parking sa 100 mjesta i parking za dva autobusa i deset vozila za timove i zvaničnike.

 

Pomenutim DUP-om je predviđena mogućnost rušenja postojeće i izgradnja nove istočne tribine.

 

“Koncept prostorne organizacije zasnovan je na organizaciji zone sportskih djelatnosti kroz izgradnju objekta istočne tribine gradskog stadiona sa javnom garažom, kao i ulaznih partija sa dodatnim sadržajem centralnih djelatnosti. Planom se predviđa dopuna gradske ponude sa kulturnim – administrativnim, poslovnim i rekreativnim funkcijama neophodnim za održavanje sportskih događaja evropskog i svjetskog ranga”, piše u DUP-u.

 

 

Vijesti