Injiges: Očekujem da igraju srcem i budu ponosne što igraju za reprezentaciju

0
273

Crnogorske košarkašice vjeruju u pobjedu protiv BiH u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket, ali selektor Roberto Injiges kaže da je i taj meč dio dugotrajnog procesa u kom bi trebalo da napreduje naša podmlađena reprezentacija.

 Injiges je vrlo zadovoljan radom djevojaka prethodnih dana.

“Jedino što me brine su problemi zbog povreda. Ekipa radi dobro i košarkašice su koncentrisane. Neće nam izostanci košarkašica zbog povrede biti izgovor, jer ostale djevojke rade dobro i igraće samo oni koji su zdravi. Očekujem da ćemo igrati jako, agresivno i da ćemo biti u tom segmentu bolji od rivalki. ” – kazao je naš selektor na pres konferenciji pred susret koji će se u srijedu veče od 19 sati igrati u dvorani Verde kompleksa.

“Ne razmišljam samo o sjutrašnjem meču, već i o budućim obavezama. Važno je da popravimo dosta stvari i da budemo sve bolji i bolji i da promijenimo stvari koje dosada nijesu funkcionisale.  To mora biti konstatan rad, ne može se ništa promijeniti preko noći. Idemo korak po korak, već smo počeli da mijenjamo stvari i da poboljšavamo tim.” – dodao je Injiges koji neće moći da računa na Amerikanku Glori Džonson.

“Glori Džonson neće igrati sigurno. Imamo još nekih sitnijih povreda, ali se nadam da će ostatak tima biti spreman. Ne brinem zbog izostanka Glori jer imamo igrača koji će nadoknaditi taj zaostatak. Žao mi je zbog nje što neće biti tu jer je dobro trenirala i očekivala je da igra dobro, ali se desila povreda.”

Injiges je imao posebnu poruku za košarkašice pred susret sa Bosnom i Hercegovinom.

“Kao trener očekujem od igračica da igraju srcem, da budu ponosni što igraju za reprezentaciju, a želim još više od njih. Ono što tražim od njih je da zasluže poziv u nacionalni tim, to se ne odnosi samo na pristup dok su ovdje sa nama, već i dok su u klubovima. Moraju da rade, da budu profesionalne, jer niko ko ne zaslužuje neće dobiti poziv. Ja vodim računa dok su tu, ali one moraju da se pokažu i kada su u ekipama. Smatram da je to pravi put i volio bih da igraju i mladi igrači u klubovima jer to je jedini pravi put za budućnost ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore.”

Kapitenka Jelena Dubljević očekuje da će sve zavisiti od nas. Timska igra je ključna ne samo za ovu pobjedu već i za pravu budućnost ovog tima.

“Ova ekipa nije ista kao prije pet šest godina i nemamo neke nevjerovatne individualce. Ako ćemo da uradimo nešto i ako ćemo stvoriti nešto stvorićemo kao ekipa. Prvi test je sjutra. Očekuje nas ekipa koja je daleko kvalitetnija od Islanda, ekipa koja ima dosta dobrih igrača. Jedina stvar koja treba da uradimo je da shvatimo utakmicu ozbiljno od prvog minuta, da postavimo ritam u odbrani koji će nam omogućiti lake poene u napadu. Nadam se da ćemo sve ući u meč potpuno koncentrisano i da ćemo shvatiti obavezu maksimalno i vjerujem da onda neće biti poena.” – kazala je na konferenciji za novinare Jelena.

Selektor Injiges, ali i sve reprezentativke nadaju se da će imati podršku sa tribina protiv kvalitetnog rivala, koji je na startu kvalifikacija savladao Slovačku. Navijače je pozvala Nataša Popović.

“Očekuje nas daleko kvalitetniji protivnik nego Island. BiH je pokazala da ima kvalitet što se vidjelo protiv Slovačke. Ono što mogu da obećam je pozitivna energija i pozivam sve navijače da dođu u što većem broju.” – kazala je Popovićeva.

Susret Crna Gore – BiH igra se u srijedu, 15. novembra, od 19 sati u sali kompleksa Verde u Podgorici. Ulaz je slobodan.