Gojković: Zadovoljan sam, kockice se slažu u željeni mozaik

0
457

Brazil, Kanada, Kazahstan, spisak je reprezentacija koje će biti rivali Crnoj Gori na Svjetskom šampionatu u Budimpešti od 17. do 29. jula, na kojem će Srbija braniti zlatnu medalju.

Crna Gora je veliki favorit u grupi i zaista bi trebalo da se desi čudo pa da ne izbori direktan plasman u četvrtfinale kao prvoplasirana reprezentacija. Momci koje vodi Vladimir Gojković i koji su osvojili srebro na Evropskom prvenstvu u Beogradu i četvrto mjesto na Olimpijskim igrama u Brazilu već mjesec dana rade na stvaranju tima za planetarnu smotru. Cilj je da se postepeno izvrši smjena generacija i da se stvori selekcija kadra da na Olimpijskim igrama u Japanu stigne do toliko željene medalje.

Nakon priprema u Nikšiću, gdje su za sparing partnera imali selekciju Kazahstana koja će im biti rival i na Svjetskom prvenstvu i ekipu Juga iz Duborvnika koja nije uspjela da odbrani titulu prvaka Evrope, vaterpolosti Crne Gore su se preselili u Herceg Novi. Odradili su nekoliko dana zajedničke treninge sa selekcijom Gruzije, a sada sparinguju sa Rusijom. U ponedjeljak je u Herceg Novi stigla i reprezentacija Francuske.

“Završavamo četvrtu sedmicu priprema, prethodne tri smo radili sa velikim intezitetom. Sada smo smanjili tempo, da malo oporavimo igrače za glavni dio priprema, kako bi što spremnije dočekali Svjetsko prvenstvo. Pridružili su nam se stariji igrači, Mišić, Draško Brguljan, Murišić, Lazović, od prošle nedjelje sa nama je Šćepanović. Na pripreme na Korčuli sa nama će biti i Čučković koji je igrao na finalnom turniru Lige šampiona, dok će se Aleksandar Radović i Darko Brguljan priključiti nakon priprema u Grčkoj koje su na programu od 20. do 25. juna. Zadovoljan sam odrađenim do sada, imali smo dobru provjeru igrača iz domaćih klubova. Kockice se polako slažu u željeni mozaik’’ rekao je selektor Vladimir Gojković.

Crna Gora će uskoro ponovo promijeniti sredinu. Od 8. do 16. juna će boraviti na Korčuli a prije toga su u planu i dvije kontrolne utakmice protiv Rusije i Francuske.

“Nakon Kazahstana i Gruzije, na pripremama u Crnoj Gori biće i reprezentacije Rusije i Francuske, koje su sa velikim zadovoljstvom došle u Nikšić i Herceg Novi da sparinguju sa našom selekcijom. U komunikaciji sa ruskom federacijom dogovorili smo dolazak njihove seniorske reprezentacije koja će trenirati sa našom ekipom, kako na “Škveru” tako i u institutu Igalo, dva puta dnevno. Na taj način nastavili smo sa odličnom saradnjom između dva Saveza i zajedničkim pripremama pred velika takmičenja. Sve učinjeno će nam mnogo značiti u nastojanju da Svjetsko prvenstvo dočekamo maksimalno spemni”, poručio je direktor VPSCG Petar Porobić, koji je u jednom trenutku slovio za glavnog kandidata za mjesto selektora Rusije.