FOTO: U Budvi obilježeno godinu dana do početka Igara malih zemalja

0
2084
Foto: COK

Počelo je odbrojavanje – na ulazu u Budvu juče je postavljen sat, koji će pokazivati koliko je dana, sati i minuta ostalo do početka Igara malih zemalja 2019. godine.

Za tačno godinu, u Budvi će se okupiti sportisti iz devet evropskih zemalja sa manje od milion stanovnika – pored Crne Gore, na Igrama će učestvovati takmičari iz Malte, Andore, San Marina, Islanda, Luksemurga, Lihtenštajna, Monaka i Kipra.

Biće to prvo multi-sportsko takmičenje u našoj zemlji.

Nakon simboličnog obilježavanja godine do početka Igara, ispred zidina budvanskog Starog grada održana je svečanost, na kojoj je predstavljen značaj ove manifestacije i za Budvu i za Crnu Goru.

Na toj svečanosti su govorili Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dragan Krapović, gradonačelnik Budve, Miloš Lalević, direktor direktorata za sport u Ministarstvu sporta, kao i Jovana Ramović, ispred NVO Volonteri 2019.

U revijalnom dijelu programa učestvovali su najmlađi sportisti iz odbojkaških klubova Mediteran i Libero, gimnastičarskog kluba Budva i karate kluba Budva.

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Crnogorski olimpijski komitet