EP u Podgorici: Crna Gora razbila Švedsku!

0
367
Foto - FIBA

Košarkaši Crne Gore, generacija U16, sjajno je startovala na Evropskom šampionatu koje se igra u Podgorici. Izabranici Mladena Ostojića nadigrali su Švedsku sa 77 45 po četvrtinama 22:8, 17:12, 15:16, 23:9.

Iako rezultati u grupnoj fazi nisu toliko važni s obzirom da će svih 16 selekcija koje su trenutno podjeljene u četiri grupe izboriti plasman u osminu finala, kada počinje nokaut faza, prikazano u duelu sa Švedskom svakako ohrabruje sve ljubitelje košarke u Crnoj Gori. Podsjećanja radi, cilj generacije U16, je isti kao i generacija U18 i U20 a to je opstanak u elitnom društvu. Stariji momci su cilj ostvarili, a sada su na red došli najmlađi kojima bi posao mogla da olakša činjenica da igraju u Podgorici i da će imati veliku podršku navijača.

Foto – FIBA

Protiv Švedske pitanje pobjednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Već sredinom druge dionice je sve bilo jasno jer je Crna Gora ima prednost od 20 poena – 36:16. Već tada se postavljalo pitanje, kojim će rezultatom biti završen duel, koji je ličio na igru mačke i miša. Na osnovu prikazanog, mnogi smatraju da Crna Gora može i više od opstanka, ali ipak je isuviše rano za procjene. Crna Gora ukršta sa grupom u kojoj se nalaze selekcije Francuske, Italije, Estonije i Rusije.

Foto – FIBA

Veoma dobre partije u dresu sa državnim grbom Crne Gore pružili su Vlahović sa 16, Vujisić sa 13 i Tomašević sa 12 poena.

U narednom kolu, Crna Gora igra u subotu protiv Španije (20.30), a čevrti učesnik ove grupe je selekcija Letonije.