Đurđina Jauković: Kada smo prave, niko nam ništa ne može

0
1460
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Porazi, čak i veoma bolni, sastavni su dio sporta. Nešto što se prije ili kasnije desi i najboljim timovima planete. Mnogo važnija od njih je reakcija. Da li će klub nakon katastrofe potonuti ili će pokazati karakter velikana i vratiti se još jači. U tome najčešće leži razlika između velikih i malih timova, šampiona i gubitnika. A Budućnost je u samo mjesec prošla taj put.

Pognute glave su “plave” gledale leteći Ferencvaroš u “Morači” (33:25), a onda pokazale zašto su najbolji tim posljednjih godina u Evropi. Najprije Vardaru, a u subotu i FTC-u (24:23) Budućnost je pokazala kako izgleda probuđeni velikan. I to u njihovim hramovima rukometa.

Da, velikan je budan i željan nove slave čini se u pravom trenutku sezone. Pred četvrtfinalne duele i vjerovatno novi fajnal-for.

Mislim da je meč u “Morači” protiv FTC-a bio samo naš loš dan. Jednostavno u ove tri utakmice smo pokazale naš karakter i da kad smo ‘one prave’ niko nam ništa ne može”, poručila je za Dnevne novine Đurđina Jauković, dan nakon što je “bombama” smirila posljednje pokušaje FTC-a u Budimpešti.

“Stvarno sam od početka vjerovala u ove djevojke tako da sam znala da ćemo kad-tad pokazati naše pravo lice”

Pobjeda u Budimpešti rezultatski nije mnogo značila djevojkama Dragana Adžića, pošto su svakako ostale na trećem mjestu grupe 1. Sve to znači da će se za plasman na fajnal-for Budućnost boriti u pravom klasiku protiv Larvika. Tima preko kojeg je u finalu prije dvije godine stigla do druge evropske krune.

“Sigurno je da nas očekuje težak meč s obzirom da je Larvik bio neporažen do posljednjeg kola i nebitnog meča sa Đerom. Imamo dovoljno vremena, a i utakmice Regionalne lige da se dobro pripremimo za njih”, smatra Đurđina.

Osim trijumfa u Budimpešti, mlade dame Budućnosti poput Đine osjetile su i čari igranja u sjajnoj atmosferi sa tribina…

“Zaista ne pamtim bolju atmosferu od ove u Budimpešti. Stvarno je bio prelijep osjećaj igrati i pobijediti u takvom ambijentu i to je ona atmosfera koja i nas igračice dodatno zagrije da se zainatimo i pokažemo zube”, istakla j e Jauković.

S druge strane, atmosfera u “Morači” odavno nije kao nekada, a do kraja Lige šampiona Budućnost će odigrati j oš samo meč u svom hramu rukometa prvi četvrtfinalni protiv Larvika…

“Istina, bilo bi ljepše kad bismo taj odlučujući revanš meč igrale kući, ali makar bih voljela da na toj posljednjoj utakmici u ‘Morači’ tribine budu popunjene do posljednjeg mjesta. Tada će nam podrška biti najpotrebnija”, jasna je Jauković.

Može ti to što se revanš igra u Norveškoj da bude problem?

Mislim da to neće biti baš veliki problem” dodala je Đina.

Pod pretpostavkom da će Budućnost i četvrti put zaredom biti dio fajnal-fora, ko bi još mogao da se nađe u Budimpešti 6. i 7. maja ove godine?

Glavna runda je bila baš zanimljiva, jer je tu svako svakoga pobjeđivao, a kada je u pitanju fajnal-for smatram bi tamo mogli da se nađu Vardar, Đer, dok je teško prognozirati pobjednika meča FTC – Bukurešt” zaključila je Jauković.