Đina ipak nije pokidala ligament: Vraćam se za narednu sezonu

Dobre vijesti za crnogorsku rukometašicu

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 716 pregleda Dodaj komentar
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Dvadeset trećeg februara iz Francuske je stigla vijest da je Đurđina Jauković drugi put u godinu i po pokidala prednji ukršteni ligament lijeve noge.

Srećom, najlošija moguća prognoza – kako je čeka operacija i pauza od najmanje sedam mjeseci – po svemu sudeći nije bila tačna.

Sjajna crnogorska rukometašica tražila je dodatno mišljenje, a doktori u Danskoj i Srbiji kazali su joj da nije pokidala ligament, već je došlo samo do istegnuća.

– Ovo su mi možda 10 najtežih dana u karijeri. Od početka sam osjećala da je dijagnoza koju sam dobila u Francuskoj možda i netačna. Magnet i snimak je uradio i pogledao radiolog koji ipak nije toliko upućen u sportske povrede. Rezultat skenera i pregleda poslala sam doktoru Ufu u Danskoj, koji me operisao prethodni put, i od njega sam dobila odgovor

da ligamenti nijesu pokidani, nego samo istegnuti. Zbog nekog sopstvenog mira isto sam poslala i doktoru Jeliću u Beogradu koji je potvrdio riječi doktora iz Danske – kazala je Jauković za Pobjedu.

Nikšićanka se povrijedila u pobjedi Bresta na gostovanju Šambreu u prvenstvu Francuske, kada je izgubila oslonac u pokušaju promjene pravca.

Po novim, povoljnijim prognozama, Jauković će biti spremna za narednu sezonu, samim tim i za Svjetsko prvenstvo krajem godine.

– Čeka me dva mjeseca terapija, a onda bih mogla da počnem da treniram, potom od naredne sezone da nastavim đe sam stala. Prioritet se zna – Olimpijske igre u Parizu naredne godine – kazala nam je Jauković.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: Pobjeda
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar