Deset godina obilježeno na pravi način – sada i da pokažemo kakvi smo domaćini

0
773
Foto - COK

Svečana sala Imanja Knjaz sinoć je bila rezervisana za veliki događaj kada je u pitanju crnogorski sport.

Crnogorski olimpijski komitet proslavljao je deset godina od kako je postao ugledan i poštovan član međunarodne olimpijske zajednice.

Foto – COK

Crnogorski sportisti su najbolji ambasadori naše divne zemlje u svijetu, promoteri ljudskih , a ne samo sportskih vrlina, a sport je, definitivno, najbolji crnogorski brend. Prethodnih deset godina je bilo uspješno za crnogorski sport gdje smo ostvarili dobre rezultate i osvojili brojne medalje. Uspjeli smo da ostvarimo sve što smo planirali u prethodnom periodu. Većina naših aktivnosti je usmjerena na promociju crnogorskog sporta. Za kratko vrijeme smo postigli mnogo, ali se ne smijemo zaustavljati. Moramo iskoristiti sve potencijale koje naša zemlja pruža. Pred nama je uzbudljiv period. Prvi izazov je organizacija Igara malih zemalja, gdje nam je cilj da kroz Igre promovišemo našu zemlju i naš sport i nadam se da ćemo iskoristiti tu šansu. “, poručio je predsjednik Simonović.

Organizatori su se potrudili da to bude veče koje se ne zaboravlja, a ostaće da se pamti i vrlo emotivan trenutak kada je objavljen kratkometražni film o uspjesima naših sportista uz naravno srebro rukometašica i sve ono na šta trebamo biti ponosni u ovih deset godina kada su u pitanju nastupi naših olimpijaca.

Foto – COK
Foto – COK

Još jedan dokaz da COK poštuje i nagrađuje prave vrijednosti jeste primjer Predraga Jokića koji je dobio prvu „Zlatna zvijezdu crnogorskog sporta“, nagradu koja će se dodjeljivati svake četiri godine, pojedincima ili kolektivima, koji na najbolji način predstavljaju Crnu Goru i olimpijske vrijednosti.

Foto – COK

A naš vaterpolista, skroman a tako veliki, svoju veličinu dokazao je upravo onamo gdje je i mjesto za to – u bazenu.

Podsjećanja radi, COK je u Međunarodni olimpijski komitet primljen 7. jula 2007. godine.

Za Simonovića i ljude u komitetu, kao i državu, stiže novi veliki izazov – partnerski projekat i multisportski događaj. Naša zemlja će 2019. godine biti domaćin Igara malih zemalja Evrope.

Termin održavanja Igara je u periodu od 27. maja do 1. juna 2019. godine i usklađen je sa kalendarom takmičenja Međunarodnog olimpijskog komiteta i Evropskog olimpijskog komiteta. Posebno je vođeno računa da termin održavanja Igara godine bude u funkciji produženja crnogorske turističke sezone.

Svaka podrška je neophodna a Crna Gora će u to nema sumnje, po ko zna koji put pokazati kakav je domaćin. Ono na šta će se posebno staviti naglasak jesu volonteri koji su obilježili i prethodne igre u San Marinu. Neće biti lako ali zajedničkim snagama možemo mnogo – to smo uostalom i do sada mnogo puta pokazali.