Simonović ugostio osvajače medalja iz Abu Dabija: Mlada lica za sjajnu budućnost

Ognjen
Piše: Ognjen 936 pregleda Dodaj komentar

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović organizovao je prijem za predstavnike Džiu džicu saveza Crne Gore kao i osvajače medalja sa nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Abu Dabiju, gdje je naša džiu džicu reprezentacija osvojila čak 16 odličja.

Po ko zna koji put predsjednik COK-a Dušan Simonović iskazao je ogromno poštovanje prema svim osvajačima medalja i iskazao poseban ponos što je jedna mlada selekcija uspjela da na jednom tako velikom takmičenju Crnu Goru predstavi na najbolji mogući način.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što ispred sebe vidim mnoštvo mladih lica koji već sada pokazuju ogroman potencijal i slobodno mogu reći zavidan kvalitet koji je i rezultirao medaljama na jednom velikom takmičenju. Naročito sam srećan i što vidim da su cure u velikoj prednosti” , kroz osmjeh je prokomentarisao prvi čovjek COK-a.

Čestitajući im na izvanrednim rezultatima koji služe na čast i ponos i državi i džiu-džicu sportu u Crnoj Gori, Simonović je najavio i pomoć savezu u narednim akcijama koje slijede kao i prigodne poklone za sve osvajače medalja u Abu Dabiju, što je još jedan znak da COK prepoznaje i cijeni njihov trud i rezultate ali i dokaz da vodi računa i o sportovima koji nijesu na programu Olimpijskih igara.

“COK je uvijek bio neko ko se našao vašem savezu kada je god bilo mogućnosti za tako nešto. Vi ste to vratili rezultatima i ja se nadam da će i dalje sve biti u tom uzlaznom smjeru. Za svaki vaš uspjeh ovaj dom će biti mjesto gdje se zajedno možemo proveseliti a ja se nadam da će i drugi prepoznati koliko vrijedite”, zaključio je Simonović.

Prisutnima se obratio i selektor reprezentacije Nikola Prodanović koji je izrazio zahvalnost COK-u na današnjem prijemu i najavio sve aktivnosti saveza za narednu godinu. Istakao je da će pomoć biti neophodna kako bi se sve organizovalo na najbolji mogući način i još jednom uputio čestitke svim reprezentativcima koji su pružili maksimum na posljednjem takmičenju.

Današnjem sastanku prisustvovao je i predsjednik skupštine džiu džicu saveza Dragan Kračković. Kao neko ko je dugo godina u savezu svjedok je i činjenice da je COK na čelu sa gospodinom Simonovićem mnogo puta bio jedan od najvećih oslonaca ka ispunjenju ciljeva ove reprezentacije. “Da bi svi kao savez nastavili da rastemo biće potrebno da se ta saradnja nastavi a i da drugi prepoznaju da je bitno podržati ove mlade ljude. Nije prvi put da roditelji moraju snositi određene troškove pa čak i onih najvažnijih takmičenja što nije dobro za samu promociju džiu džicu brenda u Crnoj Gori a i sve one koji baš žele da se bave ovim sportom”, izjavio je Kračković.

Sigurno najveći uspjeh sa nedavno završenog Svjetskog prvenstva jeste najsjajnije odličje Arsa Milića koji je u konkurenciji seniora do 94 kilograma uspio da Crnu Goru postavi na najveću moguću ljestvicu.

Još kao neko ko je u džudou stizao do velikih uspjeha, Milić je naglasio da je COK bio praktično i jedina adresa sa koje je pomoć stizala kada je to bilo najpotrebnije.

“Srećan sam što sam stigao do medalje jer zaista nije bilo lako boriti se protiv sjajnih boraca i bivših šampiona. Ipak, ozbiljno sam se spremao za nastup i sigurno da ništa nije bilo slučajno. Gospodinu Simonoviću i ljudima u COK-u ponovo bih zahvaliona podršci koju imam od početka moje karijere i prvih velikih uspjeha koje sam sada već davno počeo da ostvarujem. Ovo posljednje prvenstvo karakteristično je i po tome što smo svi kao ekipa bili složni, zajedno slavili pobjede i analizirali poraze i nadam se da će to tako i ostati na svim narednim akcijama”, zaključio je svjetski šampion.

Zbog ranije preuzetih obaveza, prijemu nije prisustvovao predsjednik saveza Miloš Ašanin koji se takođe zahvalio predsjedniku COK-a i izrazio zadovoljstvo na ukazanoj prilici da se reprezentativcima obezbijedi ugodan prijem.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar