Danijel Petković: Veoma sam zadovoljan formom

0
359

Danijel Petković pronašao je ono što je htio prelaskom u Lorijan. Prije svega formu, jer je primio samo gol na prethodne četiri ligaške utakmice, ali i klub sa visokim ambicijama.

Lorijan je prošle sezone ispao iz francuske Lige 1, sada želi ekspresno da se vrati u elitu. Zbogtoga je i doveden crnogorski reprezentativan da donese sigurnost na golu. Ekipa iz Bretanje ima po dvije pobjede i remija do sada, uz prolaz u drugo kolo Kupa Francuske.

Utisci su veoma pozitivni, od grada, momaka u ekipi, kao i cijelog stručnog štaba. Sve je za sada u najboljem redu. Mislim da sam napravio pravi izbor dolaskom u Lorijan. Kada sam dobio ponudu Lorijana, mislio sam prije svega na svoj kontinuitet igranja, a ovdje ga imam, tako da nijesam ni razmišljao o nekom većem klubu.” – kazao nam je Petković, koji je prethodnu sezonu proveo u MTK iz Budimpešte.

Nažalost, uprkos dobrim partijama na golu mađarskog velikana, nije uspio da spasi taj klub od ispadanja iz lige. U Lorijanu je dobio priliku da bude prvi golman, pored dva domaća čuvara mreže.

Prihvaćen sam maksimalno korektno sa svake strane, tako da je na meni samo da treniram i pružam dobre partije.” – dodao je dvadeset četvorogodišnji Kotoranin.

Osim što je primio samo gol na prethodne četiri utakmice, Petković se istakao i u prvom kolu Kupa, kada je protiv Lavala ,,skinuo“ tri jedanaesterca u penal seriji.

“Veoma sam zadovoljan formom, primio sam samo gol u četiri prvenstvene utakmice i imao dobru partiju u Kupu. Nadam se da ću nastaviti u ovakvom ritmu.” – rekao je Petković.

Lorijan ne spada u red velikana francuskog fudbala, ali je često u eliti, još češće pravi igrače za najveće klubove u državi. Ove sezone je cilj povratak u Ligu 1.

“Klub je pravi prvoligaški, počevši od uslova i odličnog trening kampa. Glavni stadion je malo manji, kapaciteta oko 15.000, tako da je veoma dobro ,,spakovan“. Ambicija je povratak u prvu ligu, tako da se nadamo da ćemo to i ostvariti.” – zaključio je Petković.