Đalović napušta Budućnost nakon revanša sa Partizanom

0
1978
Foto: FK Budućnost

Najbolji fudbaler Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige u 2016. godini, Radomir Đalović napustiće Budućnost nakon revanša sa Partizanom u utorak veče.  To je epilog „afere” koja je prodrmala tabor crnogorskog šampiona na dan prve utakmice sa „crno-bijelima”, prije pet dana u Beogradu.

Jedan od najzaslužnijih fudbalera za titulu Budućnosti prošle sezone, odbio je tada da bude rezerva, a dan nakon meča klub je protiv njega pokrenuo disciplinski postupak i odlučio da ga suspenduje.

„Do donošenja konačne odluke disciplinske komisije, igrač je suspendovan u izvršenju svojih radnih zadataka”, pisalo je  u saopštenju.

Ostaje da se vidi da li će Budućnost finansijski kazniti Đalovića, a šta god da se desi, nekadašnji crnogorski reprezentativac moći će već od strijede da traži novi klub.

Đalović je došao u Budućnost u januaru 2016. godine, a imao je ugovor na još šest mjeseci. Njegova sudbina kada je u pitanju Budućnost bila je praktično poznata nakon izjave trenera Dragana Kažića, po završetku meča u Beogradu, koji je Budućnost izgubila 2:0.

“Što se mene tiče, sve je jasno. On je za mene otpisan. Neka klub donese konačnu odluku”.

Đalović je takođe bio kratak:

“Nadam se da će se sve što brže riješiti da možemo svi da nastavimo svojim putem”.

Kako naš portal Reprezentacija.me nezvanično saznaje, Đalović je tokom priprema na Zlatiboru pregovarao sa gradskim rivalom ekipom Mladosti, o eventualnom prelasku u taj klub nakon utakmica sa Partizanom. Takođe je znao da neće biti u prvih 11 protiv Partizana u tom periodu priprema, ali je čekao dan utakmice kako bi saopštio treneru Kažiću da ne želi da bude na klupi…