Crna Gora – Slovenija meč bez prvih zvijezda i prilika za dokazivanje mladih igrača

0
881
Foto: FSCG

Fudbalske reprezentacije Crne Gore i Slovenije odmjeriće snage u prijateljskom susretu koji se igra večeras na stadionu pod Goricom od 20:15 časova.

Biće ovo drugi duel ove dvije reprezentacije.

U prvom međusobnom meču, koji je odigran sada već daleke 2007. godine nije bilo pobjednika pošto je krajnji rezultat bio 1:1.

Što se tiče sastava, sokoli će nastupiti u dosta izmijenjenoj ekipi jer će u ekipi faliti nekoliko standardnih prvotimaca.

U odnosu na posljednji prijateljski meč koji je Crna Gora odigrala protiv selekcije Bosne i Hercegovine u Zenici neće biti Žarka Tomaševića koji je povrijedio na zagrijavanju pred sam početak tog susreta, kao ni Filipa Stojkovića koji se takođe požalio na povredu.

Zbog povrede će meč propustiti i prve zvijezde tima, Stevan Jovetić i Stefana Savića, kao i  Nikola Vukčević, Aleksandar Šćekić i Mirko Ivanić…

Selektor, Ljubiša Tumbaković, je najavio da će u sastavu biti Adam Marušić i Marko Vešović uprkos povredama, ali je upitno hoće li i koliko biti u mogućnosti da večeras pomognu ekipi.

Sa druge strane, popularni “zmajčeki” takođe neće nastupiti u najjačem sastavu.

Slovenci će biti oslabljeni za igranje glavnih zvijezda tima kao što je golman Jan Oblak, zatim Kevin Kampl, Josip Iličić i Nejc Skubic.

“I oni su bez nekoliko igrača. Tu smo ravnopravni, a mi ćemo imati prednost publike u želji da ostvarimo rezultat. Prošle godine u junu smo pobijedili Jermeniju, u takmičarskom meču, a bila je priča da Crna Gora ima jaku lošu tradiciju u tom mjesecu. Hajde sada da u junu slavimo i u prijateljskom duelu”, poručio je Tumbaković.