Ćetković: Nećemo se braniti u Kazahstanu

0
400
Foto: FK Sutjeska Nikšić

Fudbaleri Sutjeske sjutra preko Istanbula idu u Astanu na prvi meč prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Duel se igra u srijedu od 16 časova po našem vremenu, a težak i dugačak put do Kazahstana je svakako nešto što je najmanje trebalo Nikšićanima u povratku u kvalifikacije za evropsku elitu nakon četiri sezone.

Ali, ako ništa drugo – crnogorski šampion nije mogao da bira protivinika. Zato, Sutjesci ostaje da se bori sa favoritom…

“Moramo da budemo hrabri i disciplinovani. Nema potrebe da pričamo o tome ko je favorit, znamo da je to Astana. Ipak, fudbal je mnogo puta pokazao da bolji tim i ne mora uvijek da pobijedi”, rekao je za Sportklub vezista Sutjeske Marko Ćetković, ljetnja akvizicija iz OFK Titograda.

Prva želja Sutjeske je da revanš u Nikšiću 18. jula dočeka s aktivnim rezultatom.

“Moramo da budemo oprezni, ali i spremni da iskoristimo svaku grešku protivnika. Nećemo se braniti, to je sigurno. Uradićemo sve da pariramo Astani, a gol bi nam značio puno u susret revanšu pred našom publikom”, istakao je Ćetković.

Astana svakako nije bila poželjan rival.

“Više bih volio da smo za rivala dobili Seltik ili Crvenu zvezdu. Imaćemo težak put, a i Astana po kvalitetu ne zaostaje za velikanima iz Škotske i Srbije koje sam pomenuo. Ali, na to nismo mogli da utičemo. Ostaje nam da se fokusiramo na utakmicu, da budemo hrabri i disciplinovani. Vjerujem da ćemo se iz Astane vratiti s rezultatom koji nam da je za pravo da se nadamo plasmanu u drugo kolo kvalifikacija“, zaključio je Ćetković, koji će dan pred meč (10. jula) napuniti 32 godine.