Čestitke državnih zvaničnika vicešampionima Evrope

0
269
Foto - FIBA

Povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u košarci, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predsjednik CG Filip Vujanović i predsjednik Skupštine Ivan Brajović, uputili su čestitke članovima kadetske reprezentacije Crne Gore, Stručnom štabu i rukovodstvu Košarkaškog saveza Crne Gore. Na velikom uspjehu, kadetskoj reprezentaciji i Savezu čestitao je ministar sporta u Vladi Crne Gore Nikola Janović.

„Već na početku svoje sportske karijere ostvarili ste fantastičan uspjeh na kojem vam od sveg srca čestitam. Učinili ste ponosnim svakog građanina Crne Gore i pokazali da talenat i naporan rad donose uspjeh, bez obzira na veličinu zemlje koju predstavljate”, kazao je Marković i dodao:

Uvjeren sam da je pred vama još mnogo uspjeha na košarkaskim terenima i da ćete i u budućnosti donositi ovako radosne trenutke svojoj domovini. Svaka vam čast, naši dječaci” – navodi se u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića.

“Čestitajući Košarkaškom savezu Crne Gore, stručnom štabu kadetske reprezentacije i košarkašima, Predsjednik je konstatovao da su titulom kadetskog košarkaškog vicešampiona Evrope nam podarili  neizmjernu radost, a mladošću najavili da će njihov uspjeh dugo trajati. Kadetska košarkaška reprezentacija je pokazala da Crna Gora mora da bude ponosna na svoje sportiste”, navodi se u Vujanovićevoj čestitki.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović takođe je čestitao kadetima osvojeno srebro na Evropskom prvenstvu.

,,Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom osvajanja srebrne medalje na prvenstvu Evrope. Cijela Crna Gora je u ovom trenutku uz vas, ponosna na vaš uspjeh i zahvalna za radost koju ste nam donijeli. Vi ste primjer kako se posvećenošću, upornim radom i srcem postižu vrhunski rezultati i dostojno brane boje svoje države. Mlade generacije sportista svojom istrajnošću, timskim duhom, dostojanstvenim ponašanjem na terenu i van njega su najbolji predstavnici Crne Gore i garant svijetle budućnosti našeg sportaUvjeren sam da ćete i ubuduće na najbolji način predstavljati crnogorski sport i Crnu Goru i u to ime, vama, treneru, stručnom štabu, rukovodstvu reprezentacije i Košarkaškom savezu Crne Gore, još jednom čestitam veliki uspjeh ostvaren na prvenstvu Evrope’, poručio je predsjednik Skupštine.’

Ministar sporta Nikola Janović čestitao je kadetskoj reprezentaciji na velikom uspjehu.

Janović je kazao da sportski maniri i ponašanje crnogorskih košarkaša na terenu i van njega, treba da služe za primjer mladima Crne Gore, a državi i njihovim roditeljima i porodicama na čast i ponos.

Teško je opisati na šta smo više ponosni?! Da li na vas 12 veličanstvenih, ili na činjenicu što ste nas prvi put u istoriji crnogorske košarke okitili medaljom sa Evropskog prvenstva, srebrnom ali zlatnog sjaja, a Crnu Goru vratili u društvo sportskih velesila“, piše u čestitki Janovića upućenoj igračima, selektoru, stručnom štabu i Košarkaškom savezu.

On je istakao da je ponosan na igrače kako su izgarajući do posljednjeg atoma snage, ostavili svoje mlado hrabro srce na terenu i na svim utakmicama prvenstva neumorno održali ne samo čas košarke, već i to, kako se dostojanstveno, gordo i ponosito, hrabro i neustrašivo nosi nacionalni dres, brani kult reprezentacije i igra za svoju zemlju!

“Hvala im sto su nam rodili generaciju veličanstvenih, koja je na ovom šampionatu, preko noći stasala u mlade košarkaške asove, kojima će se ponositi cijela nacija i koji već sada s pravom mogu da ponesu epitet crnogorskog „dream team-a“ sa kojim će Crna Gora, možda već sljedeće godine biti na krovu svijeta. Vjerujemo u to, jer Crna Gora vjeruje u vas“, kazao je Janović.

On je uputio i Glavnom gradu, koji je zajedno sa Košarkaškim savezom bio domaćin i organizator Evropskog prvenstva.

“Odlična organizacija doprinijela je ne samo popularizaciji košarke medju mladima, već i turističkoj afirmaciji grada Podgorice i Crne Gore“, kazao je Janović.