Mladen Ostojić: Cilj je da budemo među najbolja tri i vratimo se u A diviziju

Vladan
Piše: Vladan 980 pregleda Dodaj komentar

Kadetska reprezentacija Crne Gore u dobroj formi čeka start šampionata Evrope B divizije.

Selektor Mladen Ostojić pred start U16 EP B divizije, kaže da je cilj da budu među najbolje tri ekipe i da se vrate u A diviziju.

Ostojić kaže i da je tim imao dobre uslove za pripreme.

“Praktično 45 dana možda najviše od svih reprezentacija smo trenirali. Imali smo malih problema sa povredama i nekim virusima, ali je to sanirano. Zadovoljan sam, odigrali smo šest – sedam utakmica, dobili smo praktično sve, osim posljednji duel sa Francuskom, iako je na početku falilo nekoliko igrača”, kaže Ostojić.

On navodi da je zadovoljan, ali i oprezan u postavljanju ciljeva.

“Prije dvije godine smo takođe na isti način pristupili. Tada je bio cilj da, takođe u Podgorici, prođemo među osam, pa se sve otvorilo i stigli smo do medalje. Sad je cilj da budemo među najbolja tri i vratimo se u A diviziju”, naveo je Ostojić.

Ističe da će naši košarkaši igrati protiv, uslovno rečeno, malih košarkaških nacija.

“Nema Španije, Turske, Francuske, Srbije, Grčke, tih velikih ekipa, ali smo oprezni, ja prvenstveno. Ići ćemo korak po korak, prvo je duel sa Ukrajinom. Malo je naporan sistem takmičenja. Imaćemo osam utakmica u deset dana, iz grupe od šest timova prolaze samo dva. Za početak je najvažnija Ukrajina, za to se spremamo, pa onda idemo dalje”, zaključio je Ostojić.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar