Čelebić i Kovinić najbolji crnogorski teniseri u 2017. godini

0
662

Ljubomir Čelebić i Danka Kovinić najbolji su crnogorski teniseri u 2017. godini, u tradicionalnom izboru Teniskog saveza Crne Gore.

Čelebić je godinu završio na 547. mjestu ATP liste najboljih tenisera svijeta.

“Za mene je 2017. bila teška godina, imao sam nekoliko povreda i manje više sam na istom rangu kao prosle godune. Novost je da sam nakon deset godina boravka u Italiji promijenio državu i sada sam član Teniske akademije Janka Tipsarevića u Beogradu. Uslovi su odlični, trenirao sam dobro i nadam se dobrim rezultatima u narednoj sezoni“, kazao je Čelebić i najavio da ga većod 5. januara očekuju tri vezana fjučersa u Tunisu.

Cilj mi ja do maja budem među 250 i obezbijedim kvalifikacije za grend slemove“, kazao je Čelebić.

Kovinićeva je godinu završila na 123. mjestu, a zbog obaveza na pripremama nije prisustvovala svečanoj ceremonii.

TSCG proglasio je najbolje u kategorijama do deset, 12, 14, 16 i 18 godina.

Nagrađen je i Pavle Rogan iz Eminenta, osvajač seniorskog prvenstva Crne Gore. U kategoriji do deset godina najbolji su Skender Katana (Belvi) i Iva Lakić (Eminent), a do 12 godina Emil Dapčević (Top spin) i Anja Jovivić (Dadeks) i Tea Nikčević (AS).

U kategoriji do 14 godina Matija Samardžić (Masters) i Divna Ratković (Bar) imali su najbolji nacionalni rang, dok su Danilo Raičević (Eminent) i Divna Ratković (Bar) imali najbolji plasman na rang listi Evropske teniske asocijacije (ETA).

Do 16 godina Mladen Novović (Čelendž) ima najbolji nacionalni, a Danilo Raičević (Eminent) i Divna Ratković (Bar) najbolji ETA rang.

U kategoriji do 18 godina Bodin Aleksić (Eminent) ima najbolji nacionalni rang, dok je Stefan Dragović ostvario najbolji plasman na ITF listi.

Savez je za doprinos razvoju tenisa u Crnoj Gori uručio zahvalnicu Blažu Šaranoviću.

Predsjednik Teniskog saveza, Dimitrije Rašović kazao je da je 2017. godina bila uspješna za crnogorski tenis, pogotovo u mlađim kategorijama.

“Imali smo tenisere u teniskom timu Evrope, a dobar rad Saveza prepoznala je i Svjetska teniska federacija dodjeljivanjem turnira Federejšn i Dejvis kupa“, kazao je Rašović.