Brnovića pred Zarju muče napadači

0
231
foto: FK Buducnost

Podgorica s nestrpljenjem čeka četvrtak veče, prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Zarje uveliko je u mislima navijača Budućnosti, a šef stručnog štaba Branko Brnović je u velikim problemima.

Kako sastaviti ofanzivu za Ukrajince?

Aleksandar Vujačić dugo vuče povredu trbušnog zida, pokušalo se sa liječenjem i van Crne Gore, ali sve to nije dalo rezultat, pa je donesena odluka da će morati pod nož. Visoki napadač će nakon operacije biti dva mjeseca van tima, što znači da će jedini klasični napadač u timu biti Mihajlo Perović.

Kada bi to bio jedini problem, onda bi Brnovićeve muke bile manje, ali se u revanšu protiv Trans Narve povrijedio i Igor Ivanović. Vihorno krilo se u još u prvom poluvremenu meča uhvatio za zadnju ložu i prema našim informacijama pauziraće minimum sedam dana. A to znači da će možda biti spreman za revanš u Zaporožju, gdje Zarja, inače iz Luhanjska, igra kao domaćin.

Dobra vijest (uz opasku da Dušan Bakić nije teže povrijeđen u finišu meča sa Estoncima) svakako je povratak Petra Grbića. Iskusni ofanzivac, najveće pojačanje “plavih”, vratio se u trenažni proces, ali teško da će biti u konkurenciji za sastav za četvrtak. Bio bi to preveliki rizik.

Sve ovo znači da će napadački trozubac za Ukrajince biti Bakić -Stoiljković-Perović. Šansu bi od starta mogao da dobije i Zarubica, jer je teško vjerovati da će se Brnović odlučiti za defanzivniju varijantu i pomjeranje Mijića na lijevo krilo, a uparivanje Raičkovića i Mirkovića u vezi, ispred kojih bi djelovao Draško Božović…