Brnović: Okrećemo se finalu Kupa

0
202
Foto: Savo Prelević

Utakmica pod Golubinjom dala je neke odgovore, negativne za sve aktere – Rudar će prvoligaški status rješavati preko baraža, a Budućnost je kolo prije kraja prvenstva izgubila sve šanse da osvoji titulu.

Ni nakon šest godina, “plavi” nijesu pobijedili u Pljevljima, iako su juče dva puta vodili. Goleada je zaključena remijem (2:2), a Podgoričanima za spas sezone ostaje finale Kupa protiv Lovćena, 30. maja pod Goricom.

Čestitam ekipi Sutjeske na osvojenoj tituli. Oni su od decembra na čelu tabele i uspjeli su da tu i ostanu. Mi smo pokušavali da ih stignemo, možda u jednom trenutku i bili blizu toga, ali teško je kada nekoga konstantno jurite. Ova utakmica je pokazala da neke stvari moramo ispravljati, imali smo skoro 70 minuta loptu u nogama, a na kraju mogli smo da izgubimo meč. Čeka nas meč sa Sutjeskom gdje želimo da odigramo za prestiž, a potom borba za trofej u Kupu”, rekao je trener Budućnosti, Branko Brnović.

Njegov kolega sa druge strane Nenad Vukčević zadovoljan je igrom Rudara pred mečeve odluke u baražu za opstanak.

Budućnost je imala inicijativu i više loptu u nogama, ali nijesmo im dozvolili napade kroz sredinu gdje su najopasniji. Primili smo gol nakon jednog šuta sa 30 metara i tako došli u situaciju da jurimo rezultat. Uspjeli smo vrlo brzo nakon odmora da poravnamo, ali isto tako i da primimo gol. Nijesmo se predavali, već smo i dalje čekali šansu iz kontranapada i na kraju došli do poravnanja i boda. Čestitam mojim igračima na prikazanom. Ovo je recept za baraž”, rekao je kormilar Rudara, Nenad Vukčević, koji je još jednom pomenuo alarmantnu situaciju u klubu koji nema novca.

Tri-četiri igrača pokazaju indicije da napuste ili su napustili klub. Još jednom apelujem na sve da nam pomognu kako bi Pljevlja imala prvoligaša. Ova publika to zaslužuje”, kazao je Vukčević.