Borozan: Ko zna zašto je ovo dobro, tek sada je motiv ogroman

0
448

Kakvo je to bilo veče u “Morači” – puno emocija, naboja, uostalom kao i uvek kada igraju naši najbolji rukometaši koji imaju posebanu hemiju sa publikom u odnosu na sve ostale državne selekcije.  “Lavovi” su nekako prebrodili prvu prepreku u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, savladali su Bjelorusiju nakon nevjerovatnog preokreta preko Borozana i Melića u posljedljih 12 sekundi za 28:27, međutim “crvene” sada očekuje ona mnogo veća u Minsku, gdje će igrati za goli život, za svoj narod, za slavu, za odlazak na Mundijal. Imaju gol prednosti, koji u duelu dvije po kvalitetu izjednačene reprezentacije može biti kao Lovćen, međutim Crnogorci imaju još jedan adut velik kao naša planina – srce.

Upravo je ono bilo predsudan faktor da se iz debelog minusa (pet golova) u nekoliko navrata izabranici Ljuba Obradovića vrate u igru i pored dosta grešaka, bezidejnih napada, izhitreninh šuteva, taktičkih loših procjena. Međutim svojom borbenošću i zalaganjem naši momci su uspjeli da nadomjeste sve nedostatke, a ono što može da raduje čitavu naciju jeste da su mladi Vuko Borozan i Vladan Lipovina pokazali da za budućnot reprezentacije što se bekovskih pozicija tiče ne treba brinuti. Novi igrači Metalurga se nijesu baš najbolje snašli u prvom poluvremenu, ali su zato u nastavku namjestili nišanske sprave i terorisali gol Čarapenke.

Loše smo otvorili utakmicu, igrali smo zaista ispod očekivanja, suprotno od onoga kako smo se dogovorili pogotovo u napadu i to nas je umalo skupo koštalo. U prvom poluvremenu sve je išlo na ruku Bjelorusima, koji su pokazali da su mnogo ozbiljan tim,sa vrhunskim igračima, ali smo zato u nastavku uspjeli da posložimo odbranu, te da budemo koncentrisaniji, strpljiviji i odgovorniji u napadu i to je dalo rezultat”, kazao je Borozan.

Obradovićeva zamisao je bila da iako najmlađi na terenu upravo Vuko završi posljednji napad Crne Gore. On se digao kao da ima najmanje stotinjak ovakvih utakmica u nogama i pogodio mrežu za 27:27 na 12 sekundi prije kraja, da bi poklon iskoristio Melić.

 
Pobjeda je došla kao nagrada za naše veliko angažovanje tokom čitavog meča. Bodrili smo jedan drugog i kada nije išlo, mnogo smo željeli trijumf i drago mi je što sam dao svoj doprinos da dođemo do važne pobjede. Iskreno vjerovao sam da ću dati gol u poslednjem napadu i ko zna zašto je dobro da smo na ovaj način slavili, te da nije pobjeda malo ubjedljivija. Vidjeli smo da možemo igrati sa njima, te koje greške ne smijemo ponoviti i smatram da je tek sada motiv kod nas ogroman. Ako upravo greške svedemo na neku podnošljivu mjeru vjerujem da možemo i u Minsku napraviti dobar rezultat”, poručio je Borozan.

 

 

 

hanballme.me