Alma Hasanić: Želim puno medalja sa Crnom Gorom

0
585

U moru poznatih lica, na prvom okupljanju rukometašica Crne Gore nakon Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Hrvatskoj, izdvajala su se četiri nove djevojke – Sanja Premović i Bobana Klikovac su, doduše, prije dvije godine već igrale za A tim, a šansu da prvi put rade pod nadzorom Dragana Adžića su dobile pivotmenka Levalee Marija Kaluđerović i golmanka Larvika Alma Hasanić.

Malo mi je neobično. Navikla sam na norveški sistem, kako tamo sve funkcioniše, ali mi je i ovdje super. Osjeća se pozitivna energija“, rekla je Hasanićeva za „Vijesti”.

Djevojka rođena u BiH, koja je sa četiri godine prebjegla u Norvešku, priznaje da je bila zatečena pozivom da brani za Crnu Goru.

“I sama sam bila malo u šoku. I dalje sam, ne mogu da vjerujem da sam tu. Drago mi je što sam donijela tu odluku. Cilj mi je da sa ovom ekipom osvojim puno, puno medalja. Ekipa je i sada odlična, ali želim da budemo još bolji i da zajedno mnogo osvojimo. San mi je da dođem do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i da osvojimo zlato”.

Debitovala si za Norvešku, ali si sada ovdje. Zašto si se predomislila?

“Puno puta sam govorila roditeljima, mnogo prije nego što je ovo ušlo u proceduru, da sam se uželjela našeg naroda i mentaliteta. Imala sam želju da se upoznam sa našim rukometom. Kad je ova šansa došla, nisam se premišljala nijednog trenutka. Htjela sam da ovo doživim i da ostvarim uspjehe sa ovom ekipom”.

Šta misliš o Sonji Barjaktarović i Marini Rajčić?

“Obje su odlične. Marina je mlađa, a Sonja je stabilnija, više i brani. Super su i mislim da ćemo nas tri biti dobar tim”.

Šta novo možeš da doneseš reprezentaciji Crne Gore?

“Norveški mentalitet, da ove djevojke vide kako mi to tamo radimo. Mogu malo da one nauče od mene, kao što ja mogu puno da naučim od njih”.

Na kraju, kako si zadovoljna sezonom u Larviku?

Izuzetno. Ekipa je odlična, nadam se da ćemo biti na fajnl-foru. Imamo šansu da osvojimo, ali je i Budućnost ove sezone odlična, igra super. Šanse koje mi je trener davao sam odlično koristila, nisam samo zadovoljna posljednjom utakmicom sa Viborgom. Počela sam meč, ali nisam bila na željenom nivou.  Trudim se i radim, a cilj mi je da budem prva golmanka Larvika. Mislim da je realan“, zaključila je Alma Hasanić.

„Lavice” će mini pripreme završiti u subotu, a preskočiće ih kapitenka Marija Jovanović zbog lakših problema sa zglobovima i Radmila Petrović (trudnoća). Sara Vukčević vuče povredu zadnje lože i pitanje je da li će moći da trenira.

Vijesti