Aleksandar Radović se vraća u reprezentaciju

0
408

Nakon više od osam mjeseci pauze, Aleksandar Radović je odlučio da se vrati u reprezentaciju, i biće na raspolaganju selektora Ranka Perovića u naredna četiri meča Svjetske lige, saopšteno je iz Vaterpolo saveza Crne Gore.

 

Radović je krajem maja prošle godine obavijestio selektora da zbog pvoreda i zdravstvenih razloga nije u stanju da nastupa za reprezentaciju.

 

Radović je zbog oporavka od operacije ramena preskočio i Svjetsko prvenstvo u Barseloni 2013. godine.

 

Bio je dio tima na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu i Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

 

Naša reprezentacija biće jača za Radovića koji će svojim iskustvom i kvalitetom pomoći crnogorskoj reprezentaciji da u nastavku sezone bilježi dobre rezultate, ali biće i primjer mladima kako napornim i požrtvovanim radom zaslužiti poziv prvog tima”, kazao je direktor Saveza Petar Porobić.

 

Porobić je istakao da je “glavni cilj stručnog štaba u preliminarnoj fazi Svjetske lige uključiti što veći broj mladih igrača u rad seniorske selekcije, pružiti im šansu, kako bi kroz treninge i utakmice sa najiskusnijima sticali potrebno iskustvo i kvalitet za najveća takmičenja”.

 

Kroz dosadašnje četiri utakmice šansu su dobili brojni mladi igrači u kombinaciji sa provjerenim snagama, a tako će biti i u naredne četiri utakmice“, dodao je Porobić.

 

Crna Gora je u prva dva kola poražena je od Italije i Hrvatske, dok je u naredna dva bila bolja od Turske i Francuske.

 

Do kraja takmičenja Crna Gora 17. marta gostuje Italiji u Đenovi, tri dana kasnije dočekaće Hrvatsku u Budvi, 31. marta zakazan je duel sa Francuskom u Nansiju, a u posljednjem kolu 14. aprila igraće u Istanbulu sa Turskom.

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti