Adžić: Nismo se opustili posle velike prednosti, svaka čast đevojkama!

0
482

Trener Budućnosti Dragan Adžić kazao je da je zadovoljan odnosom djevojaka u duelu protiv Lajpciga, kao i činjenicom da su sve ostale zdrave. ”Plave” su u Lajpcigu ostvarile petu pobjedu u glavnoj rundi Lige šampiona, ukupno desetu u najkvalitetnijem takmičenju naStarom kontinentu ove sezone, čime su još jednom potvrdile zbog čega su po ocjenama mnogih stručnjaka, prvi favorit za osvajanje trofeja koji brani Đer.

Adžić je kazao da su njegove izabranice u potpunosti srušile koncepciju igre njemačkog tima, uz ocjenu da se osjetio grč u igri djevojaka koje su dobile priliku sa klupe u finišu meča.

– Najvažnije je da su sve djevojke ostale zdrave i da su imale pravi pristup i odnos prema igri, pa možemo da izvučemo mnogo dobrih stvari iz gostovanja u Lajpcigu. Dok su u igri bile djevojke sa većom minutažom, doveli smo Lajpcig u vrlo neugodnu situaciju i potpuno poremetili njihovu filozofiju igre. U finišu su priliku dobile i igračice sa klupe i bilo je evidentno da i dalje postoji grč u njihovoj igri, iako je odnos bio dobar, osjećaj nije bio na potrebnom nivou. Veoma sam zadovoljan, jer nam se nije ponovila greška iz Ljubljane kada je došlo do opuštanja poslije sticanja velike prednost, pa mogu da kažem da smo mnogo dobili ovim duelom – kazao je Adžić.

U duelu protiv Lajpciga, priliku su dobile sve djevojke što je veoma značajno kako bi ekipa zadržala kontinuitet takmičarskih mečeva pred četvrtfinalne duele koji su na programu početkom aprila.

Posebno je značajno da igračice koje su nosioci igre unaprijeđuju odnos zajedništva i timske igre, koji se jedino može dobiti kroz utakmice. Iz svakog meča u Ligi šampiona moramo da izvučemo maksimum, a tako će biti i u posljednjem duelu u glavnoj rundi koji igramo protiv Krima. Do utakmice protiv Krima ćemo odraditi mini pripreme u Baru, a nakon završetka glavne runde, slijedi sedmica reprezentativnih obaveza – zaključio jeAdžić

 

 

 

Analitika