“Gaučos” Saveljić stigao među sokole

Vladan
Piše: Vladan 697 pregleda Dodaj komentar
Foto: Vijesti

Najbolji crnogorski fudbaleri sinoć su odradili drugi trening u sklopu priprema za prijateljsku utakmicu sa Danskom, koja će biti generalna proba pred gostovanje u Švedskoj u nastavku kvalifikacija za Euro 2016.

Treningu je prisustvovao i debitant Esteban Saveljić koji je danas stigao u Crnu Goru iz Argentine. Snažni štoper je srdačno dočekan od strane saigrača aplauzom na početku treninga, ali zbog dugog putovanja danas nije trenirao već je uvodni dio treninga proveo u razgovoru sa selektorom Brankom Brnovićem.

Presrećan sam zbog dolaska u Crnu Goru. Umoran sam nakon dalekog puta, ali sam presrećan što sam došao i što ću biti sa fudbalskom reprezentacijom Crne Gore. Moj otac i djed su odavde i jako sam srećan što sam i ja došao u Crnu Goru. Zahvalio bih se posebno predsjedniku Filipu Vujanoviću i ambasadoru Crne Gore u Argentini Gordanu Stojoviću, ministarstvu, novinarima i Darku Šukoviću. O Crnoj Gori znam da je lijepa zemlja, rekli su mi da ima prelijepe plaže. Dosta sam pričao sa ambasadorom, on mi je pokazivao slike Crne Gore. Kako bude vrijeme prolazilo sve više ću upoznavati Crnu Goru. Ako budem u prilici volio bih da posjetim rodno mjesto mojih predaka – rekao je Esteban Saveljić po dolasku na aerodrom, čiji je dolazak ispratio veliki broj novinara i navijača.

I dok Saveljić tek treba da odradi prvi trening, ostatak ekipe se nije štedio. Kao i obično trening su otvorili golmani Vukašin Poleksić i Ivan Janjušević, sa kojima je radio i mladi golman Damir Ljuljanović. Upravo je Poleksić razgovarao sa predstavnicima medija koji su se okupili na Starom aerodromu. Iskusni golman smatra da je duel sa Danskom dobra provjera, jer se radi o selekciji koja je slična Švedskoj.

Pokušaćemo da zabilježimo dobar rezultat i u jednom finom raspoloženju otputujemo za Švedsku. Što se tiče tog duela, mislim da će nam biti lakše nego u Podgorici. Oni će nas sigurno napasti, a nama će ostati prostora iz kontre da ih ugrozimo. Nadam se da ćemo se vratiti sa pozitivnim rezultatom. Porazom bi se oprostili od daljeg takmičenja, remijem bi bili još u igri, a pobjeda bi nam otvorila brojna vrata. Moramo odigrati pametno, kako u napadu tako i u odbrani, i da pokušamo da pobijedimo – rekao je Poleksić, koji vjeruje da će duge pripreme biti korisne za našu selekciju: – Za nas je standardna situacija da nam ključni igrači fale. Nadam se da će rezerve, igrači koji dobiju šansu, opravdati to povjerenje. Nikada do sada nijesmo bili ovoliko zajedno na pripremama. Po meni je to pozitivna stvar. Imaćemo više vremena za treniranje, više vremena za neke taktičke stvari koje su nam do sada falile. Svi igrači su sigurno umorni od napornih sezona, ali kad se igra za reprezentaciju, onda se dolazi sa posebnom željom i motivom. Nadam se da će nam ovaj put junski termin biti srećan.

Crna Gora će sjutra trenirati u jutarnjem terminu od 10 časova na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Uobičajeni brifing sa predstavnicima medija održaće se poslije treninga.

 

 

 

tekst/foto: FSCG

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar