Andrija Slavković: Dječak koji je dao 70 poena Budućnosti!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 642 pregleda Dodaj komentar

Šesnaestogodišnji Andrija Slavković, bek bjelopoljskog Centra, glavna je tema košarkaške javnosti u Crnoj Gori. Na meču Superlige za kadete protiv Budućnost Volija, u pobjedi svog tima (101:97), ubacio je čak 70 poena!

Takav košgeterski skor se odavno ne pamti, još od vremena kada je Bojan Bakić bio najbolji kadet Evrope. Nema sumnje da se radi o velikom talentu, jednom od najvećih u Crnoj Gori, a nakon spektakularne partije u Podgorici, ostao je skroman.

“Utisci poslije utakmice protiv Budućnosti su odlični. Prvo zbog pobjede koju smo ostvarili protiv velikog tima kao što je Budućnost, a drugo i zbog moje odlične igre, ali i igre čitavog tima”, kaže Slavković za „Vijesti”.

Gotovo je izvjesno da će perspektivni košarkaš na kraju sezone, nažalost, napustiti Bijelo Polje, ali i Crnu Goru.

“Planovi su da na kraju sezone pređem u neki veći klub gdje ću dalje napredovati. Imam dosta ponuda, ali se tu izdvojio jedan klub u koji bih ja najviše volio da pređem. Pregovori sa tim klubom su u toku.

Da se radi o igraču pred kojim je svijetla budućnost, pokazuje i podatak da se nalazi na meti mnogobrojnih klubova.

“Gledalo me dosta skauta, ali imam svoju menadžersku agenciju (Beobasket), koja vodi brigu o tome. Njima sam sve prepustio i siguran sam da ćemo donijeti pravu odluku”.

Kao i svaki mladi igrač, i Slavković ima košarkaša koji mu je posebna inspiracija.

“Imam dosta dragih igrača, ali se tu najviše izdvaja Bogdan Bogdanović”, zaključio je Slavković, momak rođen u Beranama, a koji je prve košarkaške korake napravio u budvanskom Mogrenu.

Popović: Vanserijski talenat

Sa puno superlativa o Slavkoviću je pričao i njegov trener Goran Popović.

“Andrija trenira pet godina kod nas, igra za kadetski, juniorski i prvi tim Centra, koji igra Prvu B ligu. Neću biti neskroman ako kažem da se radi o najtalentovanijem košarkašu u Crnoj Gori u tom uzrastu. Svaki trener bi poželio takvog igrača u timu. Uvijek je među prvima na treninzima, maksimalno je posvećem, dolazi i na dodatne treninge. Bio je na kampu Majkla Džordana u Zagrebu i tamo su eminentni stručnjaci bili jednoglasni da je riječ o vanserijskom talentu. Ako ga posluži zdravlje i uz kvalitetan i stručan rad, može daleko da dogura”, rekao je Popović.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar