Vukašin Poleksić: Barseloni su se dopale moje ideje, počastvovan sam!

Vladan
Piše: Vladan 384 pregleda Dodaj komentar
Foto: CdM

Čelnicima Barselone dopala se moja vizija kako savremeni golman treba da trenira i usavršava se, pa su odlučili da mi ukažu priliku u jednoj od najpoznatijih fudbalskih škola na svijetu, rekao je za CdM dugogodišnji crnogorski reprezentativac Vukašin Poleksić.

Rođeni Nikšićanin je u septembru prošle godine objavio kraj igračke karijere, da bi početkom 2019. položio za UEFA A licencu.

“Poziv je najprije stigao do visokih čelnika mađarskog fudbala, koji usko sarađuju sa Barselonom. Potom je uslijedio razgovor sa Kataloncima. Predstavio sam im svoju viziju, kada je u pitanju razvoj i usavršavanje savremenog golmana. Dopale su im se moje ideje i ponudili su mi ugovor”, rekao je Poleksić.

Veliko internacionalno iskustvo Poleksić je na mlađe naraštaje nedavno počeo da prenosi.

“Kada sam položio i dobio trenersku licencu, otvorio sam golmansku školu. Želio sam novi izazov i htio sam da vidim kako ću se snaći na novom poslu. Bio sam zadovoljan kako mi ide od ruke i odlučio da sačekam pravi posao”, kae on.

Ponuda Barselone nije prva koja je stigla na adresu čovjeka koji je ostavio dubok drag među stativama crnogorske reprezentacije.

“Imao sam dvije ponude. Jednu od mađarskog, a drugu od rumunskog prvoligaša. Nisam htio da žurim jer se u međuvremenu otvorila opcija da počnem sa radom u Fudbalskom savezu Crne Gore. Kako se to na kraju nije ostvarilo, odlučio sam da prihvatim poziv i ponudu od čuvene fudbalske akademije Barselone”, priča Poleksić za CdM.

“Blaugrana” kao svjetski fudbalski velikan ima svoje škole širom Evrope.

“Poslije Istanbula i Moskve, španski gigant krenuće sa fudbalskom školom u Budimpešti. Bio sam počastvovan pozivom i njihovom idejom da postanem dio Barselone i radim sa talentovanim golmanima”, dodaje Poleksić.

Poleksić ističe da je pred njim dug put jer je tek na početku trenerske karijere.

“Ovo je samo prva stepenica. Znam da ću morati da naporno da radim i usavršavam se, kako bih jednog dana došao do velikog kluba u jakoj ligi”, zaključio je razgovor za CdM Vukašin Poleksić.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar